רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - ולנטיין - יום האהבה - ט"ו באב - טארט גבינה ושוקולד לבן ללא אפייה
DSC_1976

טארט גבינה ושוקולד לבן ללא אפייה

טארט גבינה ושוקולד לבן עם דובדבנים ותחתית ביסקוויטים. 6 מצרכים, ללא אפייה ופשוט מאוד להכנה. לא תאמינו כמה זה טעים וכמה קל להכין

unnamed (18)תציצו רגע ברשימת המצרכים ועכשיו תסתכלו על העוגה, הייתם מאמינים שכל מה שצריך כדי להכין את הטארט המושלם הזה זה 6 מצרכים? וחכו שתטעמו אותו! לא רק שמדובר באחד הקינוחים הטעימים שיצא לנו לאכול, שמזכיר מאוד עוגת גבינה פירורים עם נגיע עדינה של שוקולד לבן, אלא שגם אופן ההכנה קל ופשוט כך שאין יותר תירוצים למה לא הכנתם קינוח לארוחת שבועות.

במקור, הכנו את הטארט הזה בתבנית מלבנית (גודל 35X11 ס"מ) מהסדרה של קרין גורן (54.90 ש"ח, להשיג ברשת Cook and bake) אבל אז גילינו שנשאר לנו קצת מהפירורים והמילוי והחלטנו להביא לכם עוד 2 דרכים להכין את הטארט. אחד מהם הוא בתבנית מיני (קוטר 10 ס"מ) גם היא מהסדרה של גורן והשנייה בתוך כוסות זכוכית כפולות של bodum שיוצרות תחושה כאילו הקינוח עומד באוויר.

כך או כך, בתבנית מלבנית או עגולה, בכוס גבוהה או נמוכה, מדובר באמת באחד הקינוחים שלא תפסיקו להכין. ואגב, אם תקפיאו אותו תגלו שמדובר במעין עוגת גלידה נהדרת שמתאימה בול לימים החמים שהגיעו.

מאחלים לכם חג שבועות שמח ומתוק ומחכים לראות איך יצא לכם הטארט.

אל תפספסו: 5 טיפים להכנת עוגת גבינה מושלמת

DSC_1985

עוגת גבינה ושוקולד לבן עם דובדבנים ותחתית פתי בר (ללא אפייה)

לקלתית:
250 גרם (שרוול) עוגיות פתי בר
100 גרם חמאה מומסת

למלית:
150 גרם שוקולד לבן
250 מ"ל (גביע) גבינה לבנה 5% או 9%
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה 38% או 32%
דובדבנים לקישוט

אופן הכנה:
– מכינים קלתית: מרסקים את הפתי בר במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית דקה.
– מוסיפים חמאה וממשיכים לעבד עד שמתקבלת תערובת במרקם חול לח.
– מעבירים את התערובת לתבנית (משאירים מעט בצד לקישוט) ובעזרת הידיים מהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מעבירים להקפאה. אם נשאר לכם מהתערובת שומרים אותה ומכינים טארטים קטנים או קינוחי כוסות.

שלבים-1מניחים, משטחים ומהדקים. צילום: רחלי קרוט 

– מכינים מלית: ממיסים שוקולד לבן על באן מרי או במיקרוגל בפולסים של 30 שניות (תיזהרו לא לשרוף אותו, שוקולד לבן מאוד עדין), מוסיפים לקערה גבינה לבנה ומערבבים בעזרת מרית או מיקסר ידני עד לקבלת תערובת אחידה.
– מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ומקפלים אותה לתוך תערובת הגבינה עם השוקולד הלבן.
– יוצקים את המלית לתוך הקלתית המקוררת, מיישרים ומעבירים לשעתיים למקפיא או ל-4 שעות במקרר עד שהיא מתייצבת.

שלבים-2יוצקים את המלית על התחתית ומעבירים למקרר. צילום: רחלי קרוט


– מקשטים בדובדבנים, מפזרים מעל פירורי עוגיות ומגישים.
– שומרים במקרר (או במקפיא) בכלי אטום.

DSC_1959מקשטים עם דובדבנים או כל פרי אחר שאוהבים. צילום: רחלי קרוט

DSC_2029לא תאמינו כמה זה טעים! צילום: רחלי קרוט
צלחת אינגליש קייק 39.9 ש"ח כף עוגה משוננת 39.9 ש"ח (להשיג ברשת Cook and bake)

הערות חשובות:
– במקום שוקולד לבן אפשר להשתמש בשוקולד חלב רק קחו בחשבון שהמילוי שלכם יצא חום ולא לבן.
– אפשר לקשט בכל פרי שאוהבים. מתותים ועד קיווי ומשמשים.
– ניתן להרכיב את פירורי העוגיות והמלית גם בתוך כוסות שקופות ביחד עם פירות העונה.

DSC_1934

פיתוח מתכון: אולגה טוכשר
צילומים: רחלי קרוט

קוק אנד בייק

COOK AND BAKE

COOK AND BAKE

כל מה שחם בעולם הבישול והאפייה
COOK AND BAKE
COOK AND BAKE

8 תגובות

  1. הקלתית לא מתפרקת כשמוציאים אותה מהתבנית?

  2. הי, אם מכינים בתבניות הקטנות, מיני טארט, כמה כאלו יוצאים?

  3. אפשר להכין בתבנית עגולה?

  4. מעולה ממש תודה רבה!

  5. אם מכינים בתבנית טארט עגולה, איזה גודל מתאים?

  6. העוגה נראית מדהים! אני מעוניינת להכין אותה לארוחה מחר בערב. האם עדיף להכין את העוגה היום ולשמור אותה במקרר או עדיף כמה שעות לפני ההגשה?

    תודה!

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט
    משהו טעים - רחלי קרוט
  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר
    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר
  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים
    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית
  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר
    במטבח של מעייני - מעיין נדיר
  • חדש על המדף - החמישיה
    חדש על המדף - החמישיה
  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור
    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור
  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים
    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים