חלה במילוי כרישה, עגבניות מיובשת וגבינה מלוחה

מאת: raheli

לשבת, חג או ארוחה משפחתית - מתכון מושלם לחלה רכה וזהובה שמחביאה בתוכה כרישה, עגבניות מיובשות וגבינה שנמסה באפייה

סטריפ משהו טעים

האמת היא, שרציתי לכתוב טקסט ארוך ארוך ולהסביר כמה המתכון הזה לחלה מושלם וכמה אני עובדת על פיו כבר שנים. אבל אז נזכרתי שעוד שנייה שבועות ורשימת המטלות שלי כל כך ארוכה שעדיף שאקצר ואשלח אתכם ישירות להכין אותה.

המתכון הזה הוא גם האחרון בספיישל המיוחד לשבועות שרקחתי ביחד עם ענבל ונטלי והוא סוגר את רשימת 9 המתכונים שהכנו במיוחד לחג. שכוללים ביצת הפתעה במילוי מוס גבינה ושוקולד, אצבעות פילו במילוי בטטות וגבינות, עוגת דאבל גבינה ופירות, לחמניות סלק ופרמזן, עוגת בלינצ'ס גבוהה ומרשימה, קיש מנגולד עם אפונה וגבינה צפתיתכתר בריוש במילוי גבינה שיגנוב את ההצגה וטארט טירמיסו מעולה

הקרדיט למתכון מגיע לאורי שפט הגאון (המתכון עבר שינויים והתאמות אבל הקרדיט לגמרי שלו).

רוצים לדעת ראשונים מה עולה בקרוב? בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם – https://www.instagram.com/raheli/

DSC_1633

חלה במילוי כרישה, עגבניות מיובשות וגבינה מלוחה


מצרכים לחלה:
400 גרם קמח (עדיף קמח חלה)
7 גרם שמרים יבשים או 20 גרם שמרים טריים
160 מ"ל מים
35 גרם סוכר
35 מ"ל שמן
1 ביצה
כפית מלח

מצרכים למילוי:
2 כפות שמן זית
3 כרשות (רק החלק האכיל – החלק הלבן + קצת מהחלק הירוק בהיר)
15 עגבניות מיובשות, קצוצות דק
200 גרם גבינת פטה או גבינה בולגרית   או חמד, מפוררת (ואפשר גם בלי)
מלח ופלפל

מצרכים לציפוי:
1 ביצה + כף מים
שומשום או פרג או גרעיני חמניה

אופן הכנה:
- בקערת מיקסר, עם וו לישה, מניחים את כל המצרכים של החלה פרט למלח. מערבלים על מהירות איטית במשך 6 דקות.
- מוסיפים את המלח ומערבלים עוד 4 דקות עד שנוצר בצק חלק וגמיש. מכסים במגבת ומניחים לבצק לתפוח עד הכפלת נפח. אם יש לכם זמן, מומלץ להתפיח את הבצק לילה במקרר רק חשוב שיהיה מכוסה כדי שלא יווצר מעין קרום יבש על הבצק.
- מכינים את המילוי: חותכים את הכרשות לטבעות דקות ומטגנים בשמן זית על אש קטנה במשך 15-20 דקות עד שהכרשות רכות לגמרי. מתבלים במלח ופלפל. אם רוצים, אפשר להוסיף גם בצל אחד קצוץ לרצועות דקות.
- 2 דקות לפני שמסיימים לטגן את הכרשות מוסיפים עגבניות מיובשות קצוצות ומערבבים. מעבירים את התערובת לקערה ומניחים לה להתקרר.
- מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים בגודלם ומרדדים כל כדור לרצועה ארוכה באורך 30 ס"מ בערך. מרדדים את הרצועה עם מערוך לפס שטוח (כמו בתמונה).

DSC_1502
- מניחים באמצע הבצק מהמילוי, שימו לב לא לשים מילוי בקצוות אחרת הבצק לא יסגר לכם, ומפזרים גבינה מפוררת. צובטים את 2 קצוות הבצק ומגלגלים לרצועה חלקה.
- קולעים כל 3 רצועות לחלה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח. השלב הזה הכי חשוב מבחינת התפיחה אז סבלנות.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מברישים את החלות בביצה טרופה עם מעט מים, מפזרים שומשום ואופים במשך 17-25 דקות או עד שהחלות זהובות ותפוחות.

DSC_1643המתכון נהדר גם לחלות לא ממולאות כמובן. כאן בתמונה קלענו את החלה מ-6 רצועות


הערות חשובות:
- אם אתם רוצים חלה פרווה אפשר לוותר על הגבינה בתוך הבצק.
- אין לכם מיקסר בבית? אפשר ללוש את הבצק ביד רק שימו לב שזה לוקח בסביבות 20 דקות.
- רוצים לשדרג את החלה ולהשאיר אותה רכה ליותר זמן? מרתיחים 4 כפות מים עם כפית דבש ומברישים ברוטב החם את החלה כשהיא יוצאת מהתנור (בעדינות ולא להציף אותה עם הנוזל). הציפוי הזה גם מוסיף לה מתיקות עדינה.

DSC_1630