רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - מאפים מלוחים - אצבעות פילו במילוי בטטה וגבינות

אצבעות פילו במילוי בטטה וגבינות

כמה פשוט להכין ככה טעים וקוצר מחמאות – אצבעות בצק פילו, זהובות וקראנצ'יות, במילוי בטטות, צ'ילי וגבינות

סטריפ משהו טעים
זוכרים את ספיישל שבועות שהתחיל אתמול ביחד עם נטלי וענבל? אז הנה מגיע חלק ב' שלו. והפעם: אצבעות מבצק פילו במילוי בטטות וגבינות שהכי טעים להגיש ישר מהתנור כשהחלק החיצוני עדיין פריך ומתפצפץ בפה והמילוי רך וחם (זהירות, זה ממש חם).

>> אל תפספסו: מתכון לביצת הפתעה במילוי מוס גבינה ומוס שוקולד

אצל ענבל תוכלו למצוא מתכון לעוגת דאבל גבינה היסטרית
DSC_1591

ואצל נטלי מככבות לחמניות סלק ופרמזן שזללתי במשך 3 ימים (הן מעולות ממש)
_MG_1258

אצבעות פילו במילוי בטטה וגבינות

מצרכים:
4 בטטות, צלויות בתנור או במיקרו עד ריכוך
2 כפות דבש או מייפל
כפית מלח
2 כפות שמן זית
4 כפות שמנת מתוקה
עלים מ-2 ענפי טימין
1/2 כפית צ'ילס גרוס
כף רוטב צ'ילי
חלמון
1/3 חבילה גבינת חמד מפוררת ביד (או 1/3 כוס גבינה בולגרית או גבינת פטה)
1/3 כוס גבינת פרמזן מגורדת דק
3 כפות קמח
חבילת דפי פילו, מופשרת על פי הוראות היצרן
ספריי שמן

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– טוחנים בבלנדר את הבטטות עם מייפל, מלח, שמן זית ושמנת מתוקה עד שנוצר ממרח חלק. אם אתם מעדיפים את המילוי שלכם פחות חלק אפשר למעוך את הכל עם מזלג או מועך פירה.
– מוסיפים את שאר המצרכים, פרט לעלי הפילו כמובן, ומערבבים היטב.
– פורסים עלה פילו על השיש (בינתיים מכסים את שאר העלים כדי שלא יתייבשו) ומרססים היטב בספריי שמן בכל המקומות. חשוב מאוד שהעלה יהיה משומן אחרת הוא מתייבש. אם אין לכם ספריי שמן אפשר להבריש בשמן זית.
– מניחים מעל העלה עוד עלה נוסף ומשמנים גם אותו.
– חותכים את 2 שכבות הבצק ל-4 מלבנים ומניחים בתחתית כל מלבן פס מהמילוי, משאירים ס"מ ריק בצדדים.
– סוגרים את הצדדים פנימה ומגלגלים את החלק התחתון לצורת אגרול. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו והמילוי.
– מניחים את אצבעות הפילו על תבנית עם נייר אפייה, מרססים היטב בספריי שמן ואופים במשך 20-30 דקות או עד שהאצבעות זהובות.

_MG_1280

הערות חשובות:
– אפשר לפזר מעל אצבעות הפילו, אחרי השימון, שומשום לבן או שחור.
– במקום גבינה אפשר להוסיף לתערובת עמונים קצוצים גס.

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

4 תגובות

  1. ואו אלופים לגמרי בטטה וגבינות מושלם!!

  2. יואו, זה היה טעים!!!

  3. נראה מעולה!!
    מה הכמות שיוצאת מהמתכון?

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים