עוגיות חמאה ופקאן

מאת: neta_liv

מתכון נהדר של נטע-חן ליבנה לעוגיות חמאה ופקאנים נימוחות במרכז וקראנצ'יות בשוליים. נראה אתכם עומדים בפניהן



הנוצרים חגגו את כריסטמס בשבוע שעבר, החג הידוע גם בשמו חג העוגיות. נראה שהאינטרנט שופע באלפי מתכוני עוגיות, וכולן חגיגיות ומיוחדות במיוחד לחג המולד.

נכון שאני עדיין מנגבת את אבקת הסוכר מהסופגניות של חנוכה, אבל אני מאמינה שאין חג שלא צריך לחגוג, בעיקר אם החג הזה מלווה במסורת של אפיית עוגיות. אז השבוע החלטתי להכין עוגיות חמאה ופקאן, העוגיות האלה נמסות בפה. הן דחוסות עם מרכז נימוח ושוליים קראנצ'יות או במילים אחרות כל מה שעוגייה טובה צריכה.

 



 

מצרכים ל-24 עוגיות:

1/2 כוס אגוזי פקאן
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כפית מלח
1/2 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח

אופן ההכנה:

חממו תנור ל-180 מעלות.

רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה, פזרו את הפקאנים על התבנית וקלו אותם בתנור 5-8 דקות או עד שהם מתחילים להשחים ולהפיץ ריח אגוזי. הוציאו מהתנור והניחו לפקאנים להתקרר לחלוטין.

כאשר הפקאנים התקררו לגמרי העבירו למטחנה וטחנו דק. אם אין לכם מטחנה, קצצו את הפקאנים דק בעזרת סכין חדה.

בעזרת מיקסר יד ערבלו את החמאה והסוכר. הוסיפו את תמצית הווניל.

בקערה נפרדת ערבבו מלח וקמח. הוסיפו את התערובת לחמאה והסוכר וערבלו עד שהתערובת אחידה לגמרי.

הוסיפו את הפקאנים הטחונים לתערובת וערבבו עד שהפקאנים נטמעים לגמרי בבצק.

צרו מהבצק כדור, עטפו בניילון נצמד והעבירו למקרר ל-30 דקות לפחות, כך שהבצק יצטנן ויהיה קל לעבוד איתו ולעצב ממנו עוגיות.

חממו תנור ל-160 מעלות צלזיוס.

הוציאו את הבצק מהמקרר והניחו על משטח מקומח. בעזרת מערוך רדדו את הבצק לעיגול בעובי 3/4 ס"מ.

בעזרת קורצן עוגיות או כוס בקוטר 5.5 ס"מ, קירצו עוגיות מהבצק. את השאריות קבצו לכדור, רדדו שוב וקרצו עוד עוגיות עד שיגמר הבצק.

העבירו את העוגיות לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואפו 8-1 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.

קררו לחלוטין לפני ההגשה.

**ניתן לפזר אבקת סוכר מעל העוגיות החמות.

 

צילומים: נטע-חן ליבנה.

מתכונים מעולים נוספים של נטע מחכים לכם בבלוג שלה.