עוגת מוס שוקולד קינדר

מאת: orenagar

אל תתנו למראה המפתה והמרשים להטעות אתכם, מדובר בקינוח שדורש בעיקר סבלנות - עוגת מוס שוקולד קינדר על בסיס קראנץ' קורנפלקס ונוגט

עוגת מוס שוקולד קינדר
מצרכים:
150 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד לבן
200 גרם שוקולד קינדר
160 גרם קורנפלקס, טחון דק
3-4 כפות מחית נוגט
750 מ"ל (3 מיכלים) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפיות ג'לטין + 8 כפיות חלב
מעט שבבי וופל פאטייה ממותקים (לא חובה)

הכנת הבסיס:
• ממיסים על בן מארי 50 גרם שוקולד מריר, 50 גרם שוקולד חלב ו-50 גרם שוקולד לבן. לאחר ההמסה מוסיפים 3-4 כפות מחית נוגט ומערבבים היטב.
• שופכים את תערובת השוקולדים על הקורנפלקס ומערבבים היטב עד לכיסוי מושלם של הדגנים.
• משטחים היטב את התערובת בתבנית 24 ומהדקים. מעבירים לקירור.

הכנת המוס:
• מרתיחים 1.5 מיכלים של שמנת מתוקה ושופכים על השוקולד קינדר ו-50 גרם שוקולד לבן (קינדר לבד יהיה נוזלי מדי כי רובו מחלב).
• מערבבים עד להמסה מלאה ומעבירים לקירור של 4 שעות.
• לאחר הקירור שמים בכוס 2 כפיות ג'לטין עם 8 כפיות חלב וממתינים 10 דקות. ממיסים את הג'לטין כ-30 שניות במיקרו.
• מוסיפים את הג'לטין לשוקולד המומס תוך כדי ערבוב מהיר.
• בקערת המיקסר שמים 2 כפות אבקת סוכר ומיכל שמנת מתוקה, מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים בעדינות אל תערובת השוקולד.
• שופכים בעדינות את תערובת המוס על הבסיס ומקפיאים עד להתייצבות המוס.

הציפוי:
• מרתיחים 125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה, לאחר רתיחה קלה יוצקים את השמנת על 100 גרם שוקולד מריר.
• ממתינים כ-2 דקות ומערבבים היטב עד להמסה מלאה.
• שופכים את גנאש השוקולד על המוס שקפא ומטים את התבנית לצדדים עד לכיסוי מושלם וחלק של העוגה.
• מפזרים שבבי וופל פאטייה לקישוט (למקרה שהיה לכם חסר קצת מתיקות בעוגה).

[caption id="attachment_5923" align="aligncenter" width="480"]עוגת מוס שוקולד קינדר שחיתות מפנקת. צילום: אורן נג'ר[/caption]

 

בשבוע שעבר: מתכון לעוגת מוס שוקולד לבן עם קליק ביסקוויט

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים לעוגות? נסו את אלה:
עוגת פירות בחושה
עוגת שכבות עם קרם מסקרפונה, פטל ופיסטוק
עוגת שמרים במילוי שוקולד ודובדבנים