רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - עוגת מוס שוקולד לבן עם קליק ביסקוויט

עוגת מוס שוקולד לבן עם קליק ביסקוויט

הקינוח שיקצור אינספור מחמאות מהאורחים – עוגת מוס שוקולד לבן עם תחתית של עוגיות אוראו וציפוי מפתה של קליק ביסקוויט וגנאש שוקולד

מצרכים לבסיס:
חבילת עוגיות אוריאו (16 עוגיות)
50 גרם חמאה מומסת

מצרכים לשכבת מוס:
2.5 מיכלים שמנת מתוקה (625 מ"ל)
2 חפיסות שוקולד לבן שבור לקוביות
חצי חבילה קליק עוגיות, חצוי
3 כפיות ג'לטין אבקה
8 כפיות חלב

מצרכים לציפוי:
150 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד חלב
חבילת קליק עוגיות

אופן הכנה:
הכנת הבסיס: טוחנים חבילת עוגיות אוראו במעבד מזון לתערובת פרורית.
• ממיסים 50 גרם חמאה במיקרו כ-30 שניות. שופכים על העוגיות הטחונות ומערבבים היטב.
• מעבירים את התערובת לתבנית בקוטר 24. משטחים ומהדקים היטב. מעבירים למקפיא.
הכנת המוס: מביאים לרתיחה עדינה 1.5 מיכלי שמנת מתוקה.
• שופכים את השמנת על השוקולד הלבן וממתינים כ-2 דקות. מערבבים היטב עד להמסה מלאה.
• מעבירים את תערובת השוקולד לקירור שבין 3-4 שעות לפחות.
• לאחר הקירור – מקציפים את השמנת המתוקה הנוספת לקצפת יציבה.
• במקביל שמים 3 כפיות גלטין בכוס, מוסיפים לכוס 8 כפיות חלב וממתינים כ-10 דקות.
• ממיסים את הגלטין במיקרו כ-20 שניות ויוצקים אותו על השוקולד המומס תוך כדי ערבוב מהיר.
• מקפלים את הקצפת בעדינות לתוך תערובת השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה.
• מוסיפים את הקליק החצוי ומקפלים בעדינות רק עד להטמעה של העוגיות.
• שופכים בעדינות את תערובת המוס על בסיס העוגיות ומחזירים למקפיא לשעתיים לפחות. עד שהמוס יציב לגמרי.
הכנת הגנאש וציפוי העוגה: מביאים להרתיחה 150 מ"ל שמנת מתוקה. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים כ-150 גרם שוקולד חלב. מערבבים היטב עד להמסה מלאה וקבלת תערובת חלקה. בשלב זה רצוי להעביר את הגנאש לקנקן קטן לעבודה נוחה יותר של ציפוי העוגה.
• מסדרים קליק עוגיות על פני העוגה בצורה חופשית. כשהחלק המעוגל כלפי מעלה.
• שופכים מהשוקולד בעדינות על כל עוגיה בנפרד עד לציפוי מושלם של כל העוגה.

>> לפייסבוק של אורן נג'ר
>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

יש לכם שאלה בקשר לשלבי ההכנה? רוצים לשאול את אורן לגבי העוגה? כתבו לו למטה בתגובות.

עוד מתכוני עוגות:
עוגת שוקולד וקפה
עוגת שוקולד בחושה
עוגת תפוחים וחמוציות

4 תגובות

  1. באיזה תבנית צריך להשתמש?

  2. אפשר להישמש בסוג קליק אחר בתוך העוגה?

  3. התחתית לא יוצאת קשה מדי אם שמים אותה במקפיא? שואלת עקב עוגה דומה שהכנתי וגם שם אמרו להכניס למקפיא ובאמת יצא קשה מדי..

  4. הי, במה אפשר להחליף את עוגיות האוראו?
    אנחנו אוכלים רק בדץ

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: