עוגיות יו יו

מאת: foodpage-team

מתכון מיוחד לעוגיות מטוגנות עם סירופ סוכר וקוקוס. מגישים באירועים מיוחדים או כשרוצים לפנק מישהו אהוב

מצרכים (45-50) עוגיות:
5 ביצים
2 שקיות אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 קליפת לימון מגוררת
1 כף קוניאק (לא חובה)
750 גרם קמח (5 ו-1/3 כוסות)


לטיגון:
שמן עמוק


לסירופ הסוכר:
500 גרם (2 ו-1/2) כוסות סוכר
2 כוסות מים
1/2 לימון


לקישוט:
250 גרם קוקוס


אופן הכנה:
• טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את אבקת האפיה, סוכר הווניל, הסוכר, השמן, קליפת הלימון והקוניאק ומערבבים היטב.
• מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי לישה לבצק רך ומעט דביק.
• עוטפים את הבצק בניילון רפוי ומניחים להתפחה כשעה בטמפרטורת החדר.
• קורצים מהבצק כדורים בגודל כדורי פינג פונג. מגלגלים לגליל בצורת נקניקיה וסוגרים לצורת כעך.
• מטגנים את עיגולי הבצק בשמן עמוק עד להזהבה ומוציאים בעדינות עם מסננת.


סירופ הסוכר:
• מכניסים לסיר את הסוכר, המים והלימון. מביאים לרתיחה. בוחשים מדי פעם ומבשלים על אש נמוכה עד שהסירופ נעשה סמיך כדבש.
• מפזרים את הקוקוס על צלחת. טובלים כל עוגיה בסירופ הסוכר ואחר כך בקוקוס ומעבירים לצלחת הגשה.


המתכון באדיבות גילה לוי  המציגה ביריד הסקיתומרקט – יריד האומנות והאוכל בבית שאן שמתקיים זו השנה השנייה, בימי חמישי בין התאריכים  18.7-29.8.13  החל משעה 20:00. היריד מתרחש במתחם הסראיה בבית שאן ויציע אווירת רחוב חגיגית עם מעל 20 דוכני אמנות אוכל - מקובה עיראקית, קוסקוס, אוכל פרסי, ריבות, עוגות מיוחדות, יין בוטיק מתוצרת יקב מקומי ועוד. הכניסה ליריד חופשית.


צילום: דוד אבו


>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק


מחפשים עוד מתכונים לעוגיות? נסו את אלה:
עוגיות רושקי רוסיות
חיתוכיות ריבה
אצבעות מתוקה