רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - עוגיות - אצבעות מתוקה

אצבעות מתוקה

3 מצרכים להכנת הבצק, מילוי שמשלב ריבה עם אגוזים וצימוקים ועיטור מתפצח בפה של סוכר וקינמון. מתכון לעוגיות הפופולריות של רשת מתוקה

שימו לב: מכינים את הבצק יום קודם.

מצרכים לבצק:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
250 גרם גבינה לבנה 9%
375 גרם (2 ו-3/4 כוסות) קמח

מצרכים למילוי:
250  גרם ריבה חמצמצה (כמו פובידל, פירות יער, תותים)
100 גרם אגוזי מלך, קצוצים
100 צימוקים חומים

לקישוט:
1 ביצה טרופה
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון

אופן הכנת הבצק:
• במיקסר עם וו הגיטרה מניחים חמאה ומרככים אותה תוך ערבול קל.
• מוסיפים את הגבינה הלבנה ומחברים ביניהן כ- 2 דקות (המסה נעשת קצת קוטג'ית במרקם)
• מוסיפים את הקמח תוך ערבול עדין עד שיטמע לגמרי בבצק.
• מוציאים מהקערה ועל משטח השיש מעצבים את הבצק לצורת ריבוע שטוח. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.
• ביום שאחרי, מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים וכל חלק מגלגלים לנחש.
• מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעלה באורך קצת פחות מהתבנית הביתית, ברוחב של 20 ס"מ ( העובי שיתקבל הוא דק, כ- 3 מ"מ). מחלקים את 20 ס"מ לשניים כך שמכל "פתיחה" ייצאו לנו שתי אצבעות ארוכות.
• מורחים כל חלק ב- 2 כפות גדושות של ריבה, זורים אגוזים וצימוקים ומגלגלים.
• מניחים בתבנית עם נייר אפייה, מורחים בביצה ומפזרים סוכר וקינמון. חותכים חריצים בבצק כמעט עד הסוף.
• אופים ב- 170 מעלות בתנור שחומם מראש למשך 25 דקות. הצבע שצריך להתקבל הוא חום זהוב, לא בהיר מדי.
• חוזרים על הפעולה עם שני הבצקים שנותרו.
• טיפ: אפשר לא למרוח בביצה טרופה, רק מעט מים ולזרות סוכר ואז יתקבל מתכון ללא ביצים.

המתכון באדיבות מירי ארזי מרשת "מתוקה" מתוך תכנית הטלויזיה בהנחייתה – "פשוט לאפות".
צילום: מתוקה רומסרוויס

>>  הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

מחפשים עוד מתכונים לעוגיות? נסו את אלה:
מקרונים במילוי חלבה
עוגיות טחינה
חטיפי קוקוס ושוקולד

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

6 תגובות

  1. אצבעות מתוקה – האם להוסיפ אבקת אפיה?

  2. איפה שומרים אחרי ההכנה? מקרר או בחוץ

  3. במה אפשר להחליף את הגבינה בבצק לרגישים לחלב?

  4. בחו"ל מה התחליף לגבינה 9%
    אשמח לקבל תשובה תודה.

  5. לא כל כך הבנתי את שלב הגלגול. זה בעצם סוג של צילינדר עם מילוי בפנים? הבצק רק מתחבר בקצה ולא מתגלגל כמה פעמים? תודה!

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: