צלי בשר ברוטב פטריות

מאת: foodpage-team

מנה חגיגית שמתאימה לארוחת חג או שישי - פרוסות של צלי בשר ברוטב עשיר של פטריות, שום ועשבי תיבול של השף סהר רפאל

מצרכים:
נתח שלם של בשר מספר 5
10 גרגירי פלפל אנגלי
5 עלי דפנה
מלח
פלפל
2 סלסלות פטריות שמפיניון ופורטובלו
5 שיני שום
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
2 בצלים
1 כף קמח
1/4 כוס שמן זית


אופן הכנה:
• קוצצים את עשבי התיבול ופורסים את הפטריות, השום והבצל.
• בסיר עם מים, פלפל אנגלי ועלי דפנה מבשלים את נתח הצלי כשעתיים וחצי.
• מוציאים מהסיר ומקררים היטב.
• פורסים בעזרת סכין חדה בעובי הרצוי ומניחים בקערת פיירקס (שומרים 2 כוסות מהנוזל בו בושל הבשר).
• במחבת מחממים שמן זית ומטגנים מעט את הבצל.
• מוסיפים את הפטריות, השום והקמח ומטגנים 2 עד 3 דקות.
• מוסיפים את הנוזל ששמרנו בהדרגה  עד יצירת רוטב. טועמים ומתקנים תיבול.
• שופכים את הרוטב מעל נתחי הבשר ומפזרים מעל את עשבי התיבול.
• מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל-35 דקות.


המתכון באדיבות השף סהר רפאל, שף רשת המזון "יינות ביתן" והבעלים של מסעדות "כדיתא" ו"כרמים".
צילום: סטודיו אריה ויסמין


>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק


מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? נסו את אלה:
רוסטביף
עוגת דבש וסילאן בחושה

פאי תפוחים עם בצק פריך
מיני מוס טונה