", קיבלתי תגובות כמעט נזעמות ממכורי השוקולד החיים בנינו, והם לא מעט תאמינו לי - אומרים שתשעה מכל עשרה אנשים אוהבים שוקולד, העשירי משקר, ודרישה חד משמעית לקבלת מתכון. אז הנה הוא לפניכם -
מצרכים ל-5 מנות (מתאים לכוסות/קעריות בנפח 120 מי"ל):
250 גרם שוקולד מריר (70% קקאו)
30 גרם חמאה או תחליף צמחי
4 ביצים מופרדות
1/4 כוס סוכר
2/3 כוס מים
לפירורים:
עוגת שוקולד אפויה, מפוררת
או:
עוגיות שוקולד, מפוררות גס
אופן הכנה:
• קוצצים את השוקולד וממיסים אותו במיקרוגל או על הגז ביחד עם חמאה ומים. מורידים מהגז ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
• מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב. מניחים בצד.
• מקציפים את החלבונים עד ליצירת גבעות רכות, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
• מקפלים בעדינות את הקצף לתוך תערובת השוקולד.
מחלקים את המוס לכוסות או קעריות ומכניסים לקירור של שעתיים לפחות.
• מפזרים מעל כל כוס את הפירורים.
• הצעת הגשה: פיסטוק קצוץ, דובדבן מסוכר, פקאנים קצוצים או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
תכירו
אתי בטיטו, בת 24, משפטנית במקצועי, שוקולטיירית (מקצועית) בשביל הנשמה וקונדיטורית חובבת עם שאיפות. מעריצה ומעריכה יצירות קולינריות. ליצירת קשר, שאלות ושת"פ – etush93@walla.com
צילום וסטיילינג: חיה ריבקין
>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק
בטור הקודם: מתכון לדואט מוס חלבה ושוקולד