מרשמלו מהטבע – במקום לזרוק את הלבן של הפומלה, מכינים ממנו סוכריות מעולות ספוגות בסירופ סוכר. 4 מצרכים וזה שלכם
מתכון על פי הספר החדש של גיל חובב, “סוכריות מהשמיים”. סוכריות מהלבן של הפומלות, מעדן טבול בסירופ סוכר עם מי הדרים, במרקם ספוגי – המרשמלו של הטבע.
מצרכים:
2 פומלות גדולות (לבנות או אדומות)
3 כוסות מים
3 כוסות סוכר
3-2 טיפות מי הדרים (לא הכרחי אבל מוסיף המון)
אופן הכנה:
– קולפים את הפומלות, בעזרת סכין חדה מורידים את הקליפה החיצונית הצהובה וזורקים אותה. חותכים את הקליפות הבשרניות הלבנות לחתיכות בגודל זרת.
– מרתיחים את החתיכות בסיר עם הרבה מים, הן יצופו למעלה, מסננים ומעבירים לקערה.
– מכינים סירופ סוכר מהסוכר, המים ומי פריחת ההדרים: מבשלים אותם יחד ובוחשים עד שהסוכר נמס. כשהסירופ מתחיל לרתוח מכניסים פנימה את חתיכות הקליפה המבושלות ומערבבים. מבשלים כרבע שעה. אם השתמשתם בפומלה אדומה, הסוכריות יצאו ורודות-כתומות.
– מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר אפייה לייבוש במשך כשעתיים. מגלגלים את הסוכריות במעט סוכר ושומרים בכלי סגור במקרר.
מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג “איך להרשים את חמותך“