רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - עוגות - עוגת מוס חלבה ומוס קפה על בסיס בראוניז שוקולד

עוגת מוס חלבה ומוס קפה על בסיס בראוניז שוקולד

מרשימה, חגיגית וקוצרת המון מחמאות – עוגת מוס חלבה וקפה, על תחתית בראוניז שוקולד, עם ציפוי קקאו מבריק

לתחתית בראוניז:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
120 גרם סוכר לבן
2 ביצים
חצי כפית מחית וניל איכותית
קורט מלח
70 גרם קמח לבן

מוס חלבה:
100 גרם שוקולד לבן
3-4 כפות ממרח חלבה
50 מ”ל שמנת מתוקה
3 גרם ג’לטין
15 מ”ל חלב
200 מ”ל שמנת מתוקה, מוקצפת למרקם יוגורט

למוס קפה:
400 גרם שוקולד מריר
מנת אספרסו קצר
170 מ”ל חלב
2 חלמונים
20 גרם סוכר
5 גרם ג’לטין
25 מ”ל חלב
350 מ”ל שמנת מתוקה, מוקצפת

לציפוי:
150 מ”ל מים
100 גרם אבקת קקאו
250 גרם סוכר
150 מ”ל שמנת מתוקה
14 גרם ג’לטין מושרה ב-70 מ”ל מים
חלבה מסולסלת

אופן הכנת מוס חלבה:
• 
ממיסים ג’לטין בחלב ומניחים בצד ל-10 דקות.
• בינתיים ממיסים על בן מארי שוקולד לבן עם ממרח חלבה ומעט שמנת מתוקה.
• מחממים כ-15 שניות את הג’לטין במיקרו ומוסיפים תוך כדי בחישה לשוקולד והחלבה.
• מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים בעדינות לתוך החלבה.
• יוצקים את המסה לצלחת עמוקה (או תבנית בומב) עטופה בניילון נצמד כך שתתקבל צורה מעוגלת ויפה.
• מקפיאים את המוס כשעתיים שלוש עד להתייצבות מלאה.

תחתית בראוניז (תבנית 24):
• מחממים תנור ל-170 מעלות.
• בקערה גדולה ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
• מוסיפים סוכר, ביצים, וניל ומלח וטורפים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת אחידה.
• מנפים פנימה את הקמח וטורפים רק עד שהוא נטמע לחלוטין בתערובת
• מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ 12-15 דקות.

מוס קפה:
• ממיסים בכוס ג’לטין עם חלב (הכמות הקטנה).
• ממיסים שוקולד מריר במיקרו או על בן מארי.
• מרתיחים חלב עם מנת אספרסו קצר וחזק.
• מערבבים בצלחת חלמונים עם סוכר.
• מבצעים השוואת טמפרטורות בין החלב והחלמונים – שופכים מעט חלב רותח לחלמונים תוך ערבוב נמרץ, מוסיפים עוד מהחלב ובוחשים. שופכים חזרה לסיר את החלמונים והחלב ומבשלים לאט עד לטמפרטורה של 82 מעלות.
• מחממים כ-15 שניות את הג’לטין במיקרו ומוסיפים לתערובת החלב והחלמונים.
• מסננים את החלב על השוקולד ומערבבים היטב.
• מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לתוך השוקולד.

הרכבת העוגה:
• מסדרים שקף מסביב לעוגה ולבראוניז, מוציאים בזהירות את המוס חלבה מהצלחת בעזרת הניילון ומניחים במרכז העוגה. יוצקים מעל את המוס קפה ומיישרים.
• מקפיאים כ-4 שעות נוספות.

ציפוי גלאסז’:
• ממיסים ג’לטין במים כעשר דקות.
• מרתיחים מים, אבקת קקאו וסוכר.
• מוסיפים את השמנת המתוקה ומרתיחים שוב.
• ממיסים במיקרו את הג’לטין כ-15 שניות ומוסיפים לסיר תוך כדי בחישה נמרצת.
• מסננים את הגלסאז’ ומניחים לו להצטנן לטמפרטורה של כ-40 מעלות, תוך ערבוב מדי פעם בפעם.
• מצפים את העוגה הקפואה בגלסאז’ מכל הכיוונים.
• רצוי להניח את העוגה על רשת של התנור כשהרשת מונחת על גבי תבנית חד פעמית (אני הנחתי רינג באמצע וציפתי את העוגה מסביב).
• קוצצים חלבה מסולסלת ומניחים במרכז העוגה.
• מניחים לגלסאז’ להתייצב במשך כשעה במקפיא.

עוגת-חלבה3ככה זה נראה בפנים. צילום: אורן נג’ר

צילומים והכנה: אורן נג’ר

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

  • לתחתית בראוני:
    100 גר' שוקולד מריר
    100 גר' חמאה
    120 גר' סוכר לבן
    2 ביצים
    חצי כפית מחית וניל איכותית
    קורט מלח
    70 גר' קמח לבן
    מוס חלבה:
    100 גרם שוקולד לבן
    3-4 כפות ממרח חלבה
    50 מ"ל שמנת מתוקה
    3 גרם גלטין
    15 מ"ל חלב
    200 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת למרקם יוגורט
    למוס קפה:
    400 גרם שוקולד מריר
    מנת אספרסו קצר
    170 מ"ל חלב
    2 חלמונים
    20 גרם סוכר
    5 גרם ג'לטין
    25 מ"ל חלב
    350 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת
    לציפוי:
    150 מ"ל מים
    100 גר' אבקת קקאו
    250 גר' סוכר
    150 מ"ל שמנת מתוקה
    14 גר' ג'לטין מושרה ב-70 מ"ל מים
    חלבה מסולסלת

  • מוס חלבה:
    להמיס ג'לטין בחלב כ10 דקות
    להמיס על בן מארי שוקולד לבן עם ממרח חלבה ומעט שמנת מתוקה
    לחמם כ15 שניות את הג'לטין במיקרו ולהוסיף תוך כדי בחישה לשוקולד והחלבה
    להקציף שמנת מתוקה ולקפל בעדינות לתוך החלבה.
    את המסה יש לצקת לצלחת עמוקה עטופה בניילון נצמד כך נקבל צורה מעוגלת ויפה
    להקפיא את המוס כשעתיים שלוש עד להתייצבות מלאה.

    תחתית :
    מחממים תנור ל170 מעלות
    בקערה גדולה ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
    מוסיפים סוכר, ביצים, וניל ומלח וטורפים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת אחידה.
    מנפים פנימה את הקמח וטורפים רק עד שהוא נטמע לחלוטין בתערובת
    מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ 12-15 דקות
    מוס קפה:
    להמיס בכוס ג'לטין עם חלב (הכמות הקטנה)
    להמיס שוקולד מריר במיקרו או על בן מארי
    להרתיח חלב עם מנת אספרסו קצר וחזק
    לערבב בצלחת חלמונים עם סוכר
    לבצע השוואת טמפ' בין החלב והחלמונים
    לשפוך מעט חלב רותח לחלמונים תוך ערבוב נמרץ להוסיף עוד מעט ולבחוש
    לשפוך חזרה לסיר את החלמונים והחלב ולבשל לאט עד לטמפ' של 82 מעלות.
    לחמם כ 15 שניות את הג'לטין במיקרו ולהוסיף לתערובת החלב/חלמונים
    לסנן את החלב לשוקולד ולערבב היטב
    להקציף שמנת מתוקה ולקפל לשוקולד.
    הרכבת העוגה:
    לסדר שקף מסביב לעוגה, להוציא בזהירות את המוס חלבה מהצלחת בעזרת הניילון ולהניח במרכז העוגה, לצקת מעל את המוס קפה וליישר
    להקפיא חזרה כ-4 שעות נוספות.
    ציפוי גלאסז':
    להמיס ג'לטין במים כעשר דקות
    להרתיח מים, אבקת קקאו וסוכר .
    מוסיפים את השמנת המתוקה ומרתיחים שוב.
    ממיסים במיקרו את הג'לטין כ 15 שניות ומוסיפים לסיר תוך כדי בחישה נמרצת.
    מסננים את הגלסאז' ומניחים לו להצטנן לטמפרטורה של כ-40 מעלות, תוך ערבוב מדי פעם בפעם.
    מצפים את העוגה הקפואה בגלסאז' מכל הכיוונים.
    רצוי להניח את העוגה על רשת של התנור כשהרשת מונחת על גבי תבנית חד פעמית.
    אני הנחתי רינג באמצע וציפתי את העוגה מסביב.
    לקצוץ חלבה מסולסלת ולהניח במרכז העוגה.
    מניחים לגלסאז' להתייצב במשך כשעה במקפיא.

  • עברית

2 תגובות

  1. אפשר להסתדר עם חלבה במקום ממרח חלבה?

  2. מיכל אנגלנדר

    מה גודל התבנית ?

Leave a Reply to נטלי Cancel reply

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top