ארוחת צהריים בריאה, טעימה ומשביעה – אורז מלא מוקפץ עם רצועות גזר, פטריות, אפונה וקוביות טופו
מצרכים:
2 כפות שמן זית
בצל קטן
2 שיני שום כתושות
כפית ג’ינג’ר טחון
200 גרם טופו
4 כוסות אורז מלא, מבושל
3 כפות רוטב סויה
גזר
5 פטריות שמפיניון
1/2 כוס אפונה
2 כפות עלי כוסברה, קצוצים
כפית שמן שומשום
אופן הכנה:
• חותכים את הבצל והטופו לקוביות, את הגזר לרצועות דקות ואת הפטריות לפרוסות.
• מבשלים את האורז על פי ההוראות על גבי האריזה (2 כוסות מים על כוס אורז במשך 30-40 דקות) ומצננים.
• מבשלים את האפונה במים רותחים למשך 4-5 דקות ומניחים בצד.
• מחממים שמן זית בווק על אש גבוהה. מוסיפים את הבצל, השום, הג’ינג’ר והגזר. מערבבים במהירות.
• מוסיפים את הטופו, הפטריות ואת האורז. ומערבבים תוך כדי הקפצה.
• מוסיפים את רוטב הסויה, האפונה, כוסברה ושמן שומשום.
• מקפיצים עוד כמה דקות ומגישים מיד.
המתכון באדיבות סוגת.
צילום: דן פרץ
מחפשים עוד מתכונים עם אורז? נסו את אלה:
תבשיל אורז עם עוף
קציצות אורז
פילאף – אורז עם קוביות בשר וגזר