­
�� חלת כתר עגולה | foodpage – כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - חלת כתר עגולה

חלת כתר עגולה

ה-מתכון שלכם לארוחת החג – חלת כתר עגולה, רכה וממכרת, שתשאר מעולה גם ביום שאחרי. רוצו להכין

אם אתם צריכים להכין רק דבר אחד לחג, תכינו את זה – חלת כתר עגולה, יפהפייה ומרשימה בקליעה חגיגית שתפאר את שולחן החג.

הבצק רך וגמיש, קל לעיבוד ומתמסר לקליעה ותופח נהדר. טעם מעולה של חלה עשירה ורכה, שומרת על הטריות, מתוקה במידה ועסיסית.

המרכיבים:
500 גרם קמח לבן
כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
כפית מלח
4 כפות שמן
3/4 כוס משקה סויה במתיקות מופחתת תנובה
3/4 כוס מים
ביצה

אופן הכנה:
– מערבבים את הקמח והשמרים בקערת המערבל, מוסיפים סוכר, שמן, משקה סויה, מים ולבסוף מלח ומעבדים את הבצק שבע דקות.
– משמנים קערה בינונית במעט שמן סויה או שמן זית, יוצרים מהבצק כדור, מושחים אותו בשמן מכל הצדדים כדי שלא יתייבש ועל מנת שיתפח בלי להדבק לדפנות הכלי. מניחים את הקערה מכוסה במגבת לתפיחה של כשעה, עד שהבצק יכפיל את נפחו. מתקבל בצק משגע, חלק, נוח לעבודה, גמיש ורך, ניתן לקלוע אותו לצמה רגילה או לחלה עגולה בצורת כתר, קליעה מסורתית המתאימה במיוחד לראש השנה.

קליעה בצורת כתר:
– מכינים רינג לאפייה או קופסת שימורים ריקה בקוטר 15 ס”מ שטופה וללא נייר עטיפה. עוטפים את הקופסה בנייר אפייה ומשמנים בשמן. מניחים את הקופסה בתבנית התנור המרופדת בנייר אפייה.
– מחלקים את הבצק לשניים, בעזרת קלף לבצק או סכין ולא במשיכה שפוגעת בתפיחה. יוצרים מהחצי האחד של הבצק גליל באורך שיספיק להקיף את קופסת השימורים, מהדקים את קצות הבצק היטב אלה לאלה ומניחים את החישוק שנוצר מסביב לקופסת השימורים או הרינג.
– מחלקים את המחצית השנייה של הבצק ל-3, יוצרים שלושה נחשים ארוכים וקולעים לצמה רפויה כדי שיישאר לבצק מקום לתפוח, באורך שיספיק להקיף את הקופסה. מחברים את שני קצות הצמה היטב ומניחים אותה בקומה שנייה מעל חישוק הבצק שבתבנית.
– מניחים לבצק לתפוח תפיחה שנייה כחצי שעה מכוסה במגבת, בינתיים מדליקים את התנור לחום של 170 מעלות.
– טורפים ביצה עם כף מים ומברישים בה את החלה לפני הכניסה לתנור כדי שתשחים יפה. אופים כחצי שעה עד שהחלה שחומה ונאה.
– לאחר האפייה מוציאים מהתנור ומניחים לחלה להתקרר לגמרי ומוציאים בעדינות את הקופסה ממרכז החלה. ניתן להניח במרכז החלה כלי בגודל מתאים, עם דבש או גרגירי רימון.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת, ולתמונות של שלבי ההכנה, הכנסו לבלוג איך להרשים את חמותך

    leharshim

    leharshim

    בעלת הסטודיו at סטודיו אפרת
    אני מעצבת גרפית, יוצרת, מצלמת, אוכלת, לא דווקא בסדר הזה.
    אני אוהבת ליצור אומנות שימושית או כזו שאוכלים אותה,
    איך להרשים את חמותך - רוצים לדעת מי אני?
    אני אוהבת לקרוא ועוד יותר אוהבת לאכול כשאני קוראת.
    אני מטורפת על ספרי ילדים, מה אעשה כשהקטנה שלי תגדל?
    כיף לי לטבוע באינטרנט – הספריה הגדולה של היקום.
    יש לי מזל ענק לחיות בגולן, בין משורי הבזלת הפראיים שנותנים לי השראה.
    אני מגדלת בעל וארבעה ילדים, אם אומנת לילדה מהממת עם תסמונת דאון, אה… ויש גם כמה בעלי חיים!
    leharshim
    leharshim

    מתכונים אחרונים מאת leharshim (צפו בכולם...)

    leharshim
    yy91011@gmail.com

    כתבו משהו נחמד...

    כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

    *

    Scroll To Top