×תי בטיטו בישלה מהספר החדש של מיכל וקסמן והת×הבה. וג×: מתכון לקציצות ×“×’×™× ×ž×˜×•×’× ×•×ª ×©×™×œ×“×™× ×והבי×
במבט ר×שון, ×–×” × ×¨××” ×”×™×” כמו עוד ספר ×¢× ×¦×™×œ×•×ž×™× ×ž×ž×© ×˜×•×‘×™× ×©×œ ×“× ×™×” (×ž×ž×ª×›×•× ×™×™×©×Ÿ). במבט ×©× ×™, הת×הבתי. ×× ×’× ××ª× ×ž×לה ×©×ž×¦×™×¦×™× ×§×•×“× ×¢×œ העטיפה והעיצוב, חשוב לציין ×›×™ “בו×ו ל×כול” הספר החדש והשלישי של מיכל וקסמן, מעוצב בצורה × ×§×™×” וויזו×לית, ×‘×¦×‘×¢×•× ×™×•×ª רגועה ×•×ª×ž×•× ×•×ª בגובה ×”×¢×™× ×™×™×.
×מהות, ×¡×˜×•×“× ×˜×™×/ות, קצר/×” בזמן? מיכל קור×ת ×œ×›× ×œ×”×›×™×ŸÂ ×רוחות ×יכותיות (×•×’× ×§×™× ×•×—×™×) ב 10-20-30 דקות בלבד,Â ×©× ×ž×“×“×™× ×ž×¨×’×¢ פתיחת המקרר ועד לרגע פתיחת הפיות.
×›×מור, הספר מחולק בצורה מדורגת על פי זמן ×”×”×›× ×” ומכיל ×’× ××™× ×“×§×¡ ×ž×ª×›×•× ×™× ×¢×œ פי חומרי ×’×œ× (מעולה!). החלוקה יעילה, ×ך כחובבת ×ž×ª×•×§×™× ×•×§×™× ×•×—×™×, הייתי צריכה לדפדף הלוך ושוב בין הקטגוריות ×”×©×•× ×•×ª בכדי ×œ×ž×¦×•× ×ת מבוקשי. כד××™ ×”×™×” ל×גד ×ת ×”×§×™× ×•×—×™× ×‘×¤×¨×§ מיוחד ולעשות ×©× ×—×œ×•×§×” ×¤× ×™×ž×™×ª על פי זמן ×”×›× ×”. כך ×ו ×חרת,Â ×‘×¢×™× ×™×™, מחברת רבי המכר לילדי×, לחלוטין עברה למגרש של הגדולי×.
בספר ×ž×ª×›×•× ×™× ×¤×©×•×˜×™× ×ž×—×•×ž×¨×™× × ×’×™×©×™×, ×©×›×ª×•×‘×™× ×”×™×˜×‘ ובשפה בהירה (חשוב לציין כי מספור שלבי העבודה בכל מתכון ×”×™×” עושה יותר סדר ×‘×¢×™× ×™×™×). ×הבתי במיוחד ×ת המדריך המקדי× והמושקע בו ×ספה וקסמן ×›×œ×œ×™× ×œ×¢×‘×•×“×” יעילה במטבח, הדרכה לשימוש בציוד ×•×›×œ×™× ×•×›×Ÿ ×˜×™×¤×™× ×œ×”×¦×˜×™×™×“×•×ª בחומרי ×’×œ× ×ž×ª×ימי×. מומלץ ×œ× ×œ×“×œ×’, ×œ×§×¨×•× ×•×œ×”×—×›×™×.
×“×•×’×ž× ×œ×›×œ×œ חשוב בעבודה במטבח ×ותו ×¦×™×™× ×” וקסמן ומשתדלת ×’× ×× ×™ ×œ×™×™×©× – ×”×›× ×•×ª מוקדמות. ×”×›× ×ª ×”×—×•×ž×¨×™× ×ž×¨×ש על שולחן העבודה (×ž×•× ×— צרפתי ×ž×¢×•×œ× ×”×‘×™×©×•×œ מזון פל×ס – MEIS EN PLACE) בכדי לייתר ×ת הצורך ×‘×—×™×¤×•×©×™× ×חר חומר ×’×œ× ×•×œ×¢×‘×•×“ ביעילות.
בר×יון ×©× ×ª× ×”, ×¦×™×™× ×” וקסמן ×›×™Â ×‘× ×™×’×•×“ ×œ×¡×¤×¨×™× ×”×§×•×“×ž×™× ×‘×”× היו כל ×”×“×‘×¨×™× ×©×”×™× ×ž×וד מתחברת ××œ×™×”× ×•×והבת ×ž×‘×—×™× ×ª ×וכל, “בספר זה יש ×ת מה ש×× ×™ ×וכלת ב×מת. ×“×‘×¨×™× ×©×§×•×¨×™× ×‘×ž×˜×‘×— שלי”. ו×× ×”×™× ×ž×–×ž×™× ×” ××•×ª× ×• למטבח שלה, ×œ× × ×‘×•×?!
בכל ×”× ×•×’×¢ לגזרת ×”×ž×ª×•×§×™× ×ª×•×›×œ×• למצו×Â ×ž×™× ×™ ×§×™× ×•×—×™× ×—×‘×™×‘×™× ×”×›×•×œ×œ×™× ×ž×¨×›×™×‘ ×חד ×ו ×©× ×™×™×, ×¨×•×‘× ×ž×›×™×œ×™× ×¤×™×¨×•×ª. ×ציין לטובה מתכון ×ž×§×¡×™× ×‘×§×˜×’×•×¨×™×™×ª 30 דק’- ×¤×•×“×™× ×’ ×ורז ×—× ×¢× ×”×œ ומי ×•×¨×“×™× ×©×ž×•×¡×™×¤×™× ×˜×¢× ×¢×“×™×Ÿ ומיוחד. כמה חורפי ומחמ×, ×›×›×” טעי×.
××– ×œ×¤× ×™ ש××ª× ×¨×¦×™× ×œ×§× ×•×ª ×ת הספר, ×”× ×” טעימה ×§×˜× ×” ×ž×ž× ×” – מתכון לקציצות ×“×’×™× ×ž×˜×•×’× ×•×ª ×©×’× ×™×œ×“×™× ×™×הבו.
קציצות ×“×’×™× ×ž×˜×•×’× ×•×ª ×¢× ×¡×œ×˜ פטרוזיליה, בצל וסומ××§
מתכון לקציצות ×“×’×™× ×©×™×œ×“×™× ×והבי×, וסלט ×©×”×•×¨×™× ×והבי×.
×ž×¦×¨×›×™× ×œ×§×¦×™×¦×•×ª (12 קציצות):
1/2 ×§”×’ פילה דג ×™×, × ×§×™ מעור ועצמות
1/4 כוס פירורי לח×
חופן × ×“×™×‘ של כוסברה
חופן × ×“×™×‘ של פטרוזיליה
2 ×©×™× ×™ שו×, פרוסות
1/2 כפית מלח ×™×
קורט פלפל שחור
1 כף שמן זית
שמן זית, לטיגון
מיץ סחוט טרי מ-1/2 לימון, לזילוף
לסלט:
חופן עלי פטרוזיליה, ×œ×œ× ×’×‘×¢×•×œ×™×
2 ×‘×¦×œ×™× ×§×˜× ×™×, ×—×¦×•×™×™× ×œ××•×¨×›× ×•×—×ª×•×›×™× ×œ××•×¨×›× ×œ×¤×œ×—×™× ×“×§×™×§×™×
מיץ סחוט מ-1 לימון של×
קורט מלח ×™×
1 כפית גדושה סומ××§
1 כף שמן זית
×ופן ×”×›× ×”:
• ×ž×¤×¨×™×“×™× ×¢×œ×™ פטרוזיליה מגבעולי×. ×—×•×ª×›×™× ×‘×¦×œ×™×. ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×ת כל חומרי הסלט ומשהי×, כדי ×©×”×ž×¨×›×™×‘×™× ×™×¢×‘×¨×• כבישה ויספגו ×ת הטעמי×.
â€¢Â ×©×ž×™× ×‘×ž×¢×‘×“ מזון ×ת כל ×”×—×•×ž×¨×™× ×œ×§×¦×™×¦×•×ª, חוץ משמן זית ומיץ לימון. ×˜×•×—× ×™× ×‘×¤×•×œ×¡×™× ×œ×ª×¢×¨×•×‘×ª גסה (×œ× ×ž×©×—×ª×™×ª) ו×חידה. ×™×•×¦×¨×™× ×ž×”×ª×¢×¨×•×‘×ª ×›×“×•×¨×™× ×‘×’×•×“×œ כדור ×¤×™× ×’-×¤×•× ×’. ×ž×©×˜×—×™× ×ž×¢×˜ בלחיצה.
â€¢Â ×ž×˜×’× ×™× ×‘×ž×¢×˜ שמן זית עד שהקציצות משחימות ×ž×©× ×™ הצדדי×. ×ž×–×œ×¤×™× ×ž×¢×œ מעט מיץ לימון ו××•×›×œ×™× ×—× ×¢× ×”×¡×œ×˜.
 בו×ו ל×כול – ×רוחות מהירות 10, 20, 30 דקות בהוצ×ת ידיעות ספרי×. צילומי×:Â ×“× ×™×” ×•×™×™× ×¨.