עוגת וניל ויוגורט עם שבילים של אוכמניות, קוקוס ופקאנים. ויש גם בונוס: אחרי האפייה מזלפים על העוגה סירופ מייפל
רגע של עוגה חמה שיוצאת מהתנור, תבנית שמשתדכת בול, 2 כוסות של תה וערב שמתחיל לרדת. רגעים שלא כדאי לתת להם ללכת.
מצרכים:
1 מיכל קטן של יוגורט בטעם טבעי
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס שמן קנולה
חצי כוס אוכמניות מיובשות – אם לא מוצאים ניתן להחליף בחמוציות קטנות
4 כפות קוקוס – רצוי קוקוס קלוי
4 כפות פקאנים או אגוזי לוז קצוצים דק
כפית קקאו
1 כפית תמצית וניל
לפיזור למעלה: אבקת סוכר או סירופ מייפל
אופן הכנה:
– מקציפים יחד בקערה ביצים, שמן, סוכר ותמצית וניל.
– מוסיפים לתערובת את היוגורט ומקציפים דקה נוספת. מוסיפים בהדרגה את הקמח התופח עד שהוא נבלע בתערובת.
– בקערה קטנה נפרדת מערבבים יחד את האוכמניות, הקוקוס הקלוי, האגוזים וכפית קקאו.
– משמנים תבנית ארוכה (אינגליש קייק) ומעבירים מחצית מהבלילה לתבנית.
– מפזרים חצי מתערובת האוכמניות, האגוזים והקוקוס ושופכים מעל את יתרת הבלילה ומעל מפזרים את יתרת התערובת.
– אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה או עד שהעוגה מתייצבת ומקבלת צבע שחום.
– לאחר האפייה מפזרים מעל אבקת סוכר או סירופ מייפל.
מתכון וכתיבה: אינס שילת
צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
>> לעוד מתכונים מעולים מהבלוג תיק אוכל הכנסו לכאן
אל תפספסו:
מתכון לבייגל בציפוי שומשום
מתכון לשווארמה טבעונית
מתכון לעוגת חלבה בחושה
2 תגובות
Pingback: סלט קוביות עוף, דלורית ומנגו
Pingback: פסטה בניחוח גלילי