רגע לפני ראש השנה, בני סיידא מגיש לכם מתכון לקוגלהוף מיוחד עם תפוחים, תאנים ופקאנים מסוכרים
– תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס”מ משומנת ומקומחת
מצרכים לתערובת תפוחים ותאנים:
50 גרם חמאה
3 תפוחים מסוג גרנד סמיט, קלופים וחתוכים לקוביות
6 תאנים, חתוכות לרבעים
4 כפות דבש
מיץ מחצי לימון
100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים, שבורים לפיסות גסות
מצרכים להכנת הקוגלהוף:
3 ו-1/2 כוסות ( 500 גרם ) קמח
1/2 שקית ( 25 גרם ) שמרים טריים
1/2 שקית ( 25 גרם ) משפר אפייה שמרית
3/4 כוס ( 190 מ”ל ) חלב
1 כוס ( 200 גרם ) סוכר
קליפה מגוררת מלימון בינוני
3 כפות ברנדי
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
קורט מלח
לציפוי:
1/2 כוס דבש
מיץ מלימון בינוני
הכנת תערובת התפוחים והתאנים:
• ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את התפוחים והדבש ומטגנים 5 דקות.
• מוסיפים את התאנים ומיץ הלימון ומטגנים עוד 4 דקות על אש גבוהה, מסירים מהאש, מוסיפים את האגוזים, מערבבים ומצננים היטב.
הכנת הקוגלהוף:
• שמים בקערת המיקסר את כל החומרים מלבד החמאה והמלח ומערבלים 3 דקות. מוסיפים את החמאה בהדרגה ובסוף את המלח ומערבלים במשך 5 דקות נוספות.
• מוסיפים את תערובת התפוחים והתאנים ומערבלים דקה. יוצקים לתבנית ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
• מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ואופים במשך כ-40 דקות עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים מעט את העוגה, מחלצים מהתבנית ומניחים על רשת.
• מחממים את הדבש עם הלימון ומברישים את העוגה.
• טיפ: למזיגה קלה של הדבש, יש לשמן את כף המדידה לפני הוספת הדבש. כך יחליק הדבש בקלות מהכף.
המתכון באדיבות בני סיידא לחברת שמרית.
צילום: פיליפ מיטראי
>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק
מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? נסו את אלה:
שוקי עוף ממולאים
תפוחים ממולאים אפויים במיקרו
כרעי עוף בסילאן