מנה מרשימה לראש השנה – פילה לוקוס צרוב על מחבת עם פירה בטטה ותפוחי אדמה. כמה פשוט להכין ככמה טעים וחגיגי
מצרכים לדג:
לוקוס נקי מעצמות עם העור, חתוך למנות אישיות
כף שמן זית לתיבול
מלח
פלפל לבן
כף טימין טרי קצוץ
לפירה בטטה:
בטטה
תפו”א אדום
30 גרם חמאה
מלח
פלפל לבן
אופן הכנה:
– הכנת הדג לפני צריבה: מנקים את הדג מעצמות וחותכים למנות אישיות.
– הכנת הפירה: מבשלים בטטה ותפו”א עד ריכוך, מסננים מהמים ומועכים לפירה, מוסיפים קוביות חמאה ומתבלים במלח ופלפל לבן.
– צריבת הדג: מחממים מחבת פסים, כאשר המחבת חמה ומעלה מעט עשן מוסיפים כף שמן זית ומניחים את הדג כאשר צד העור כלפי מטה, מתבלים במלח, פלפל לבן וטימין.
– הופכים את הדג לצד השני כאשר צבעו הופך ללבן בקצוות וצורבים לעוד שתי דקות.
– להגשה: מניחים את פירה הבטטה ומעליו את הדג, סוחטים מעט ליים/לימון מעל הדג.
מתכון וצילום: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה