קרקרים פריכים וטעימים במיוחד שמכינים עם מחמצת ומפזרים מעל עשבי תיבול ומלח גס. תתכוננו להתמכר
קרקרים מלוחים ופריכים – אם אתם מגדלים מחמצת בבית זה המתכון בשבילכם!
השבוע שלכם עמוס ולא הספקתם לאפות ואתם צריכים להאכיל את המחמצת? במקום לזרוק אפשר להכין קרקרים מעולים.
מצרכים:
3 כוסות קמח לבן מנופה
1.5 כפיות מלח
3 כוסות מחמצת (לבנה, שיפון, כוסמין)
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
5 כפות עשבי תיבול טריים וקצוצים (זעתר, אורגנו, רוזמרין)
שמן זית להברשה
מלח ים אטלנטי לפיזור מעל
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-205 מעלות.
– בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, מלח ומחמצת ומערבבים דקה.
– מוסיפים חמאה, עשבי תיבול ומערבבים כשתי דקות עד שהבצק אחיד ונעים למגע.
– מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעובי הרצוי (אני אוהבת שהם דקים).
– מניחים את הבצק המרודד על תבנית עם נייר אפיה.
– חותכים בעדינות עם גלגלת פיצה לריבועים ובעזרת מזלג דוקרים כל ריבוע שלוש פעמים.
– מברישים בשמן זית ומפזרים מעל מלח ים אטלנטי.
– אופים במשך כ-35 דקות עד שהקרקרים זהובים ואפויים היטב משני הצדדים.
הערות חשובות:
– אחרי 20 דקות של אפייה לערך, כשהקרקרים הזהיבו, הופכים אותם על מנת שיקבלו צבע ואפייה בצדם השני.
– המתכון מתורגם מהאתר kingarthurflour עם שינויים קלים שלי.
צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ’ות, איך להשתמש בשמרים או איך לבשל בריא? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן