­
�� לחמניות כוסמת טבעוניות | foodpage – כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - ארוחת בוקר - לחמניות כוסמת טבעוניות

לחמניות כוסמת טבעוניות

קובי פרידמן השף הפשוט מכין לחמניות טבעוניות וסופר בריאות מ-100% כוסמת. זהירות, שהריח לא ישגע את השכנים.

הפעם אני מביא לכם פיתוח שלי למתכון שעובר במשפחה ממזרח אירופה כבר מספר דורות. קחו בחשבון שהריח של התבלינים והשמרים הטבעיים שנוצרים בזמן התסיסה עלול לשגע את השכנים.

למתכון המלא גללו למטה.

משרים 550 גרם כוסמת במים ל-8 שעות.


שוטפים ומכניסים למעבד מזון או בלנדר חזק עם כוס מים. טוחנים לבלילה דקה, עד מרקם של יוגורט.


מעבירים לקערת זכוכית ומכסים בצלחת.

משאירים על השיש ל-24 שעות עד שנוצרות בועות בחלק העליון (תוכלו לראות דרך הזכוכית את הבועות) ולחות בחלק הפנימי של הצלחת. אם הבועות מופיעות לפני הזמן, הבצק מוכן.


מוסיפים לבצק 100 גרם צנוברים קלויים, כף תבלין זעתר, כף אורגנו יבש וכף מלח ומערבבים היטב.


מרססים בתרסיס שמן זית תבניות קטנות של כ-8 ס”מ (אפשר בצורת לב כמו כאן). מחלקים את הבצק בין התבניות, מפזרים צנוברים לקישוט ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות בתכנית טורבו למשך 10 דקות.


אחרי 10 דקות, להוריד את החום ל-200 מעלות בתכנית רגילה ולאפות 10 דקות נוספות.
להוציא מהתנור ולחכות שיצטננו. מקשטים בצנוברים או בקישוט אחר כמו גרעינים, אגוזים, פירות יבשים קצוצים או עגבניות מיובשות בשמן.

מצרכים ל-14 לחמניות:

550 גרם כוסמת ירוקה (לא קלויה)
מים להשריה + כוס מים
100 גרם צנוברים קלויים
כף תבלין זעתר
כף אורגנו יבש
כף מלח
תרסיס שמן זית
צנוברים לקישוט

אופן ההכנה:

משרים את הכוסמת במים ל-8 שעות.
שוטפים ומכניסים למעבד מזון או בלנדר חזק עם כוס מים. טוחנים לבלילה דקה, עד מרקם של יוגורט.
מעבירים לקערת זכוכית ומכסים בצלחת. משאירים על השיש ל-24 שעות עד שנוצרות בועות בחלק העליון (תוכלו לראות דרך הזכוכית את הבועות) ולחות בחלק הפנימי של הצלחת. אם הבועות מופיעות לפני הזמן, הבצק מוכן.
מוסיפים לבצק את הצנוברים והתבלינים ומערבבים.
מרססים בתרסיס שמן זית תבניות קטנות של כ-8 ס”מ (אפשר בצורת לב כמו כאן). מחלקים את הבצק בין התבניות, מפזרים את הצנוברים לקישוט ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות בתכנית טורבו למשך 10 דקות.
אחרי 10 דקות, להוריד את החום ל-200 מעלות בתכנית רגילה ולאפות 10 דקות נוספות.
להוציא מהתנור ולחכות שיצטננו. מקשטים בצנוברים או בקישוט אחר כמו גרעינים, אגוזים, פירות יבשים קצוצים או עגבניות מיובשות בשמן.

 

רוצים ליהנות ממתכונים פשוטים וטעימים נוספים? היכנסו לדף הפייסבוק שלי, בו תמצאו למעלה מ-1,400 מתכונים עם כל שלבי ההכנה מצולמים.

kobyfridman

kobyfridman

בן 62, יליד רחובות, בשלן ושף כ-40 שנה. כל המתכונים הם קיבוץ גלויות ישראלי, פשוטים וטעימים לכל מטבח ביתי ולכל בני המשפחה, ילדים כגדולים. המטבח משולב במרכיבים בהישג יד - ירקות, פירות, קטניות, פסטות ובשרים. רוב המתכונים צמחוניים וטבעוניים.בעל הבלוג "קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם" שבו למעלה מ1700 מתכונים ואלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו הירשמו לייקו ותיהנו מעדכונים טיפים מענה על שאלות חידושים והפתעות".
kobyfridman
kobyfridman

מתכונים אחרונים מאת kobyfridman (צפו בכולם...)

kobyfridman
koby2216874@gmail.com

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top