אוזני המן מלחוח במילוי בשר

מאת: maayannadir

כאלה בטוח עוד לא טעמתם - מעיין נדיר מכינה אוזני המן מלחוח במילוי בשר מתובל. 10 דקות (כולל אפייה) וזה שלכם

במטבח של מעייני
לא משנה כמה אני אנסה, אני פשוט לא אוהבת אוזני המן. לא אוהבת פרג וגם לא ממש אוהבת את שאר המילויים, כך שבמבחינתי זו עוגייה מיותרת לחלוטין.

השנה החלטתי לשחק קצת במטבח ובעקבות טיול בנצרת והקטאייף שאבו אשרף הכין, עלה לי רעיון לשחק קצת עם לחוח (דומה אך שונה). המילוי הגיע בדמות כדורון בשר עם מעט בצל קצוץ והמון בהרט. בסופו של דבר זה יוצא הרבה יותר טעים.

הלחוח סופג את נוזלי הבשר שמתבשל והופך להיות פריך. אותו עיקרון יכול לעבוד נפלא עם מילוי גבינות יבשות יחסית.

מצרכים ל-16 אוזני המן:
4 לחוח (אני קונה במאפיה תימנית בשוק התקווה)
100 גרם בשר בקר טחון (אפשר להוסיף מעט שומן כבש)
1 בצל קטן, קצוץ דק
1 כף בהרט
מלח לפי הטעם

אופן הכנה:
• קורצים מהלחוח עיגולים בקוטר 7 ס"מ. עם כוס עם צלחת קטנה וסכין.
• מערבבים את הבשר והבצל ומתבלים בבהרט ומלח.
• יוצרים כדורונים קטנים ומניחים במרכז כל לחוח.
• סוגרים כל לחוח לצורת אוזן המן ומהדקים היטב עד שהקצוות נדבקים (מפעילים לחץ חזק, אחרת האוזן תפתח).
• מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ-5 דקות.

מעיין נדיר היא יועצת דיגיטלית בתחום הקולינרי. טבחית, קונדיטורית ולעיתים מבשלת במסעדה המשפחתית.

למתכונים הקודמים של מעיין:
מרק גונדי עם קציצות עוף וחומוס
נזיד עדשים

לזניה תרד וגבינות

טבית – חמין עיראקי

מרק חצילים קלויים
מקלות בצק עלים ופרמזן