מתכון לחרוסת מושלמת

מאת: raheli

מתוקה במידה, נשמרת מעולה במקרר ומוכנה בצ'יק - חרוסת משודרגת שתככב בשולחן החג. ממתיקים את המרור

סטריפ משהו טעים
את החרוסת שלפניכם הכנתי לפני 3 שנים, ממתכון של פסקל פרץ רובין המוכשרת שהידע שלה בקולינריה עדתית מפתיע אותי כל פעם מחדש. מאז, בכל חג אני חוזרת אליה שוב ושוב.

החרוסת שלפניכם, שמפגישה את תימן (הל) עם אסיה (זנגביל), יוצרת איזון טעמים ומרקמים שהוא לא פחות ממושלם. השומשום והאגוזים מרגיעים את המתוק, הקינמון וההל מותירים שובל של ריח מיוחד והתמרים הופכים את כל הממרח לעסיסי ולח.

וכן, היא טעימה לא רק בפסח.

חג שמח!

חרוסת תימנית - דוכה


צילום: רחלי קרוט

מצרכים (ל-10 מנות):
30 תמרים, מגולענים
10 תאנים מיובשות
3/4 כוס אגוזים
1/2 כוס שקדים, קלופים
1/2 כפית זנגביל טחון
1/2 כפית קינמון טחון
2 כפות שומשום
1/4 כפית הל טחון
1/2-3/4 כוס יין אדום או מיץ ענבים

אופן הכנה:
• מרסקים במעבד מזון את המצרכים (מלבד היין).
• מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים בהדרגה את היין. מערבבים היטב.
• שומרים בקופסה סגורה היטב עד להגשה.

מחפשים עוד מתכונים לפסח? נסו את אלה:
פסטרמה הודו שהופכת לצלי מעולה
עוגת מצות עם שוקולד
עוגת שוקולד קלה להכנה (ללא קמח)