עוגת שוקולד קלה להכנה (ללא קמח) או: עוגת גילי | foodpage – כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - ללא גלוטן - עוגת שוקולד קלה להכנה (ללא קמח) או: עוגת גילי

עוגת שוקולד קלה להכנה (ללא קמח) או: עוגת גילי

קערה אחת, מטרפה ו-30 דקות פנויות (כולל זמן האפייה) ויש לכם עוגת שוקולד, במרקם פאדג’, שנמסה בפה. ואפילו אין בה קמח

סטריפ משהו טעים
בשנים האחרונות, כמעט בכל אירוע שאני מתבקשת להכין אליו קינוח, אני מכינה את העוגה הזאת. קלות ההכנה, שעומדת בניגוד גמור לרושם ולטעם שלה, הופכת אותה לקינוח האולטימטיבי.

כשהתחלתי את הטור הזה, לפני יותר מחצי שנה (איך שהזמן טס!) רציתי להתחיל אותו עם המתכון הזה, אבל ברגע האחרון וויתרתי. קצת כי רציתי לשמור את העוגה הזאת לעצמי וקצת כי חיכיתי ליום המתאים.

אז היום המתאים הגיע, וממש עכשיו  אח שלי חוגג יום הולדת 30. רחוק אלפי קילומטרים מהבית, בלי משפחה שתעיר אותו ותשיר לו שירי יום הולדת משנת תרפפו (טוב, אולי הוא בעצם רק הרוויח).

לחיות בארץ זרה, גם אם לתקופה קצרה יחסית, זה לא פשוט. ולמרות ששנינו קורצנו מחומר אחר לגמרי, אין לי ספק שגם הוא, כמו אחותו הבעייתית, היה מעדיף לחגוג את שינוי הקידומת בארץ.

במקום זה, ועד שהוא יחזור (ממש בקרוב) החלטתי לשתף אתכם במתכון לעוגה הזאת, שלא מזמן הכנו אותה ביחד. ואם הוא, שאף פעם לא הכין קינוח בחייו, הצליח להכין, אין סיכוי שאתם לא תצליחו.

ומכאן, תרשו לי גם לאחל לו המון המון מזל טוב. אין לי ספק שהשנה הזאת תהיה מאתגרת ומרגשת ובעיקר מלאה בחוויות שתרצה לזכור. ובינתיים, הדלקתי לך נר לשנה הבאה, עכשיו תעשה פווו ותבקש משאלה.

עוגת שוקולד ללא קמח. צילום: רחלי קרוט

עוגת שוקולד גילי

זריקה מרוכזת של שוקולד לורידים – היעדר הקמח הופך את המרקם לפאדג’י ונמס בפה. ואפילו לא צריך מיקסר. רק קערה, מטרפה ו-30 דקות פנויות.

מצרכים (לתבנית 22 או לגודל 20 אם רוצים את העוגה גבוהה יותר):
130 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
130 גרם חמאה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
3 ביצים
1/2 כוס (55 גרם) קקאו איכותי, מנופה
כפית תמצית וניל אמיתית
2 כפות ליקר דובדבנים (לא חובה) – אפשר גם ליקר קפה או ליקר תפוזים

גנאש שוקולד:
130 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
• בקערה רחבה, שמתאימה למיקרו, שמים את השוקולד והחמאה וממיסים במיקרו. כל פעם במשך 30 שניות ומוציאים החוצה לערבוב קצר. עד שהחמאה והשוקולד נמסים לגמרי. מערבבים היטב.
• מוסיפים לקערה עם השוקולד את הסוכר, טורפים מעט עד שהסוכר נבלע בתערובת.
• מוסיפים ביצים, בכל פעם ביצה אחת וטורפים עד שהיא נבלעת. מוסיפים את הוניל והליקר וטורפים.
• מוסיפים קקאו מנופה (חשוב לנפות כי לא מערבבים יותר מדי אחרי ההוספה ולכן עלולים להשאר גושי קקאו בתערובת) ומקפלים עם לקקן או מטרפה רק עד שהתערובת אחידה. מקפידים לא לערבב יותר מדי מהרגע שהקקאו נכנס לשוקולד.
• מעבירים לתבנית עגולה משומנת (עדיף להניח עיגול של נייר אפייה בתחתית התבנית לחילוץ מושלם של העוגה)  ואופים במשך 25 דקות בדיוק. העוגה תשאר מעט רכה בפנים וזה בסדר. לא מדובר על בצק פירורי.
• מצפים את העוגה, בעודה חמה, בגנאש שוקולד: מחממים את השמנת עד לסף רתיחה, מניחים את השוקולד בקערה ושופכים עליו את השמנת החמה.
• ממתינים דקה ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב שוקולדי מבריק וחלק. שופכים על העוגה ומצננים בחוץ עד שהיא מתקררת מעט.
• מעבירים למקרר ומצננים עד שהיא קרה לגמרי (אל תדלגו על הקירור כי העוגה רכה אחרי האפייה והקירור מייצב אותה).
• לפני ההגשה מוציאים החוצה לחצי שעה-שעה כדי שהיא תתרכך מעט (לא חובה, היא נהדרת גם קרה).

עוגת שוקולד ללא קמח. צילום: רחלי קרוט

הערות:
• הצעת הגשה (כמו בתמונה) – מגררים מעל העוגה שוקולד מריר ומקשטים בקוביות תותים.
• אופציה נוספת להגשה – טוחנים 10 תותים עם כפית מיץ לימון וכף אבקת סוכר ומגישים את רוטב התותים על צלחת עם העוגה. החמצמצות של התות תשלב מעולה עם המתיקות של העוגה.
• ואגב, ניתן לקשט אותה עם פקאנים מסוכרים קצוצים גס, תלוליות קצפת, פירורי מקופלת או דובדבנים טבולים בשוקולד.
• אפשר לוותר על הליקר וגם על הוניל אבל הם מאוד מוסיפים.
• כדי שהעוגה תצא טוב (כי אין קמח שיחזיק אותה) חשוב להשתמש בשוקולד איכותי שמוצקי הקקאו בו גבוהים יותר.
• כל עוד לא הוספתם את הקקאו אפשר לטרוף כמה שרוצים, אחרי ההוספה מומלץ לערבב כמה שפחות, רק עד שהתערובת אחידה.
• העוגה טעימה יותר אחרי שהייה קצרה מחוץ למקרר.
• רוצים פרווה? המירו את החמאה במחמאה/מרגרינה/שמן קוקוס ואת השמנת המתוקה בקרם קוקוס.
• והכי חשוב (נסחפתי קלות), אל תשכחו לפרוס אותה עם סכין שטבלתם קודם בכוס עם מים רותחים. בשביל מה עבדתם כל כך קשה (טוב נו, לא ממש קשה) אם לא בשביל לקבל פרוסות ישרות ויפות?

בטורים הקודמים של “משהו טעים“:
בייגלה בציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות
קציצות קינואה אפויות

בומב כדורי שוקולד נוטלה

מיני פרעצלס

עוגיות שוקולד צ’יפס במילוי נוטלה

עוגת ביסקוויטים עם קרם שוקולד  ותותים

עוגות נוטלה מ-3 מצרכים

צילומים: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של העוגה שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

58 תגובות

  1. הי. רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בשמן קנולה במקום החמאה.

  2. שלום רחלי,
    רציתי לשאול מה היחס של החומרים אם רוצים להגדיל לתבנית 26 (בכל זאת, צריך להאכיל את האורחים של פסח…)

    תודה!

    • היי לימור,
      כדי להמיר לגודל 26 צריך להוסיף 40% על כל המרכיבים. אני גרועה במתמטיקה :) אז מציעה לך לבדוק אותי, אבל הנה לפי החישובים שלי:

      מצרכים (לתבנית 26):
      180 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
      180 גרם חמאה
      כוס סוכר
      4 ביצים
      80 גרם קקאו איכותי, מנופה
      כף תמצית וניל אמיתית
      3-4 כפות ליקר דובדבנים (לא חובה) – אפשר גם ליקר קפה או ליקר תפוזים

      גנאש שוקולד:
      180 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
      180 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה

  3. היי אוכל להשתמש בתבניות אישיות לאפיית העוגה ? או שזה יהרוס את המרקם שלה ?

  4. היי אפשר להשתמש במקום חמאה במחמאה???

  5. היי רחלי, העוגה ממש ממש ממש נמוכה נכון?
    הכנסתי אותה עכשיו לתנור עם תבנית בגודל 22 והגובה של העוגה של אולי 2 ס”מ

    • היי הדר,
      העוגה אכן יחסית נמוכה אם כי לא 2 ס”מ (מה שאת רואה כאן בתמונה זה עם תבנית 22). בכל מקרה הגנאש מוסיף לה לפחות עוד ס”מ.

  6. היי! אפשר לחמם את העוגה בטוסטר אובן? אם כן, באיזו טמפרטורה?
    ולא תיכנס בו תבנית עגולה, אפשר תבנית אחרת קטנה יותר?

    תודה!

    • היי ענבר,
      אם את מתכוונת לאפייה של העוגה (לא לחימום אחרי) אז כן, אין בעיה. רק תשימי לב שבגלל שטוסטר אובן אופה בצורה לא לגמרי שווה, מומלץ לסובב את התבנית כמה דקות לפני סיום האפייה.

      לגבי התבנית, אפשר תבנית מרובעת (לא אינגליש קייק) כמו שאופים בראוניז. במקרה הזה הייתי משתמשת בגודל 20.

      בהצלחה!

  7. רחלי, עכשיו טעמתי את העוגה והיא יצאה סוף הדרך!!! אומנם נמוכה אבל זה כבר לא משנה, היא ממש ממש טעימה! זו עוגת השוקולד הראשונה שהכנתי (: חבל שאינאפשר לצרף לפה תמונה שתיראי

  8. היי יקירה…
    העוגה נראת נהדר..ואני רצה להכין. בתמונה היא נראת גבוהה! לפי התגובות הבנתי שמאוד נמוכה. אם אכין בתבניות אישיות עגולות קטנות של מאפינס..זה יצא גבוה יותר ויפה להגשה?
    תודה וחג נפלא
    קרן

    • היי קרן,

      היא תצא לך גבוהה בתבנית 20 או קצת יותר נמוכה בתבנית 22. תבניות של מאפינס (עם מנז’טים) לא ממש יחזיקו כי מדובר בעוגה שיותר דומה לבראוניז רך ודחוס מאשר עוגה בחושה שתופחת למעלה.

      אז 2 אופציות – או לאפות בתבנית 20 (בעיני זה הגודל הכי יפה להגשה), או להוסיף למצרכים 20% ולאפות ב-22 (אם רוצים גבוהה כמובן).

      חג שמח!

  9. עוגה נהדרת! הכנתי והיה הצלחה מסחררת. הבאסה היחידה שלא נשאר ממנה פירור פסוף האירוח חחחחח.
    לדעתך אם עושים כמות כפולה בתבנית גדולה יותר נגיד 26 או 24 העוגה תצא גבוה יותר ועדין מוצלחת?
    תודה!

    • אוי, איך פספסתי את התגובה שלך :( הכי תענוג לשמוע.

      וכן, אין בעיה להכפיל כמויות. כתבתי בתגובה ה-6 את כמות המצרכים לתבנית 24 (ואז העוגה תצא גבוהה יותר) או 26 לעוגה קצת יתר נמוכה. צריך כמובן לקחת בחשבון שיש גם ס”מ של גנאש ובכלל שהעוגה נורא עשירה אז אין צורך באמת בגובה גבוה מדי.

  10. Error: לא ניתן ליצור את התיקייה wp-content/uploads/2024/07. יש לבדוק שתיקיית האב שלה ניתנת לכתיבה.

    מלכה את

  11. עוגה מעולה הכנתי אותה פעמיים תודה על המתכון

  12. העוגה תופחת בתנור או שזה הגובה כמו המסה ?

  13. מה אפשר לשים במקום קקאו?

    • היי אביטל,
      חייבים קקאו כי אין בעוגה המון שוקולד כדי להמיר אותו בקמח. אפשר לנסות אולי שוקולית אם כי לא ניסיתי אף פעם אז קשה לי להגיד איך יצא.

  14. היי. אפשר לקבל המרת מרכיבים לתבנית 24?

  15. רחלי יש לי שאלה ,בפה יש לי טעם של עוגת שוקולד מצופה בקרם קוקוס ,אולי יש לך במקרה את המתכון???? אשמח מאוד אם כן.

  16. עוגה מעולה!! אני ממליצה אותה מאוד!! תודה רבה על המתכון!

  17. רחלי העוגה נהדרת! ניראה לי שאכין אותה מחר בבוקר לכבוד שבת.

  18. אפשר להכין מראש ולהקפיא?

    • לא נראה לי שצריכה להיות בעיה אם כי עדיף לצפות בגנאש יום לפני ההגשה או באותו יום כמה שעות קודם.

      בכל מקרה אין בעיה להכין את העוגה גם יומיים לפני, היא מחזיקה נהדר במקרר (והכי טעימה כמה דקות אחרי שמוציאים מהמקרר).

      בהצלחה!

  19. הכנתי את העוגה עכשיו, בתבנית של 22… נראה הוצאתי אותה בדיוק לאחר 25 דקות, ולדעתי יש פה פספוס. מי שמכינה בתבנית 22, מציעה לשקול להוציא אותה מעט לפני.. בגלל שבלילה דקה יותר לדעתי נאפית יותר מהר..
    אשמח לתגובה ממך רחלי, בכל אופן הריח משגע:)

    • היי תמר,
      היא יצאה יבשה או שנדמה לך שהיא אפויה מדי בגלל המראה שלה? בכל מקרה העוגה עצמה מאוד דחוסה ופאדג’ית אז די קשה לה להתייבש. בגלל שכל תנור אופה טיפה אחרת, שווה באמת להוציא אותה 4-5 דקות קודם אם נדמה לך שהיא אפויה מדי.

      טעמת במקרה כדי לבדוק?

  20. אם אמורים לשים את הגנאש כשהיא עוד חמה ורכה במרכז, אז אין בעיה להפוך אותה קודם? היא תישאר יציבה בלי להעביר כמה שעות במקרר?

    • היי קרן, עדיף לא להפוך את העוגה בכל מקרה, גם כשהיא קרה בגלל שהמרקם שלה פאדג’י ורך ולא כמו עוגה בחושה. גם אם העוגה תצא לך מעט שקועה או לא ישרה, הגנאש יכסה את הכל ויהפוך את השכבה העליונה לישרה.

      בהצלחה!

  21. הי רחלי, רציתי לשאול אם נראה לך שאפשר להוסיף חתיכות תותים קטנות לתערובת?
    תודה מראש

    • היי שירלי,
      בעקרון אפשר אבל באפייה התותים מגירים הרבה נוזלים אז הם לא ישמרו על המרקם והטעם שלהם.
      מה שכן, אפשר לפזר מעל שכבה של פרוסות תותים ואז הטעם שלהם יהיה דומיננטי יותר ולא רק בצדדים.

      בהצלחה!

  22. מה כמות שמן הקוקוס לעוגה? (כדי להמיק את החמאה לשומן פרווה)
    חג שמח!

  23. תודה על המתכון.אני עכשיו משתדלת להכין אוכל בריא. כשראיתי שאין קמח וניתן להמיר את החמאה לשמן קוקוס ואת השמנת המתוקה לקרם קוקוס. השאלה היחידה שנותרה לי: האם ניתן להמיר את הסוכר לסילאן או מייפל ואיזה כמות?

  24. היי!! הכנתי את העוגה, אמנם עם שוקולית במקום קקאו…. ובננות במקום תותים :) יצא טעים טעים טעים!!!
    תודה

  25. עוגה מעולה,סוף הדרך….העוגה הכי טעימה שאכלתי ,תודה על מתכון מנצח!

  26. הכנתי לפי החישוב של הגדלת הכמויות, ומחכה כבר לטעום…

  27. אחרי האפייה, כמה זמן במקרר?

  28. רחלי,רציתי לומר תודה. כל פעם שאני מנסה מתכון שלך את לא מאכזבת. העוגה יצא מעולה!נסיתי להוכיח לגיסתי שאפשר להכין עוגה ללא גלוטן ושעדיין תהיה טעימה והצלחתי. תודה רבה

  29. העוגה פשוט מעולה! פאדג’ית בטירוף, רכה, לחה ומשגעת! תענוג לשוקוהוליקים! הכנתי אותה ליום הולדת של חברה נטולת מיקסר וזו הייתה הצלה. לא היתה לה תבנית עגולה 20 או 22 אז עשיתי בתבלית אינגליש קייק ויצא מושלם.

  30. היי:) ניתן להוסיף 20% למתכון, ועדיין להשאיר את העוגה בתבנית 20?אני צריכה אותה גבוהה הרבה יותר עבור לקוחה שביקשה.

  31. שלום רחלי, העוגה מעולה! אנחנו מכינים אותה בכל הזדמנות וכל מי שווים מתלהב. תודה רבה רבה לך!!!

  32. אם מקציפים את הביצים (אומנם לא תהיה בחושה) יכול להיות שתהיה יותר גבוהה?

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top