כתר צלעות טלה עם שום טרי

מאת: maayannadir

10 דקות עבודה (מקסימום) ותוכלו לשלוח את המנה העיקרית שלכם לתנור שיעשה את מרבית העבודה. כתר צלעות טלה עם תפוחי אדמה

במטבח של מעייני
כשאני מנסה לבחור איזו מנה להכין לארוחות המשפחתיות החגיגיות, אחד התנאים שצריכים להתקיים הוא מנה שקל להכין ולא לבלות לידה שעות בערבוב או טיגון. כזו שבין כל ההכנות לחג, הבישולים והקינוחים, אני יודעת שלא ייקח לי יותר מ-10 דקות להכין (ואז לשלוח לתנור כדי שיעשה את מרבית העבודה).

בסימן חג הפסח והאביב שכבר כאן, החלטתי לשלב צלעות טלה עם תפוחי אדמה ושום טרי (אל תפספסו את ההזדמנות להכין לעצמכם צמה של שום טרי ולתלות אותה מחוץ לחלון, ערפדים בטוח לא יתקרבו אליכם הביתה) ומעט ענפי רוזמרין מעל. 5 דקות עבודה בדיוק. על השעון. מבטיחה לכם שברגע שתגישו לשולחן את כתר הצלעות, לא יהיה אחד שלא יגיד וואו.

מצרכים:
כתר צלעות טלה קדמיות - 2 שדרות (לבקש מהקצב)
3 כפות חרדל
1 ראש שום טרי, מפורק
2 ענפי רוזמרין
4 תפוחי אדמה, חתוכים לפלחים
מלח גס, פלפל שחור גרוס
שמן זית

אופן הכנה:
• מורחים את הצלעות בחרדל, מבפנים ומבחוץ. מתבלים במלח ופלפל.
• מחברים את 2 שדרות הצלעות (ראו תמונה) וברווח שנוצר בין הצלעות דוחפים את שיני השום.
• בתבנית צלייה מרופדת מניחים פלחי תפוח אדמה ומעיהםל מניחים את כתר הצלעות.
• מזלפים מעט שמן זית על הטלה ותפוחי האדמה, מוסיפים ענפי טימין מעל.
• מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 15 דקות ומנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות לעוד כשעה (רצוי לבדוק בעזרת מדחום את החום הפנימי של הבשר, אני צליתי ל-60 מעלות).
• מוציאים מהתנור ונותנים לנתח לנוח למשך כמה דקות. פורסים בין עצמות הצלע ומגישים.

מעיין נדיר היא יועצת דיגיטלית בתחום הקולינרי. טבחית, קונדיטורית ולעיתים מבשלת במסעדה המשפחתית.

למתכונים הקודמים של מעיין:
טראפלס שוקולד
מרק גונדי עם קציצות עוף וחומוס

נזיד עדשים

לזניה תרד וגבינות

טבית – חמין עיראקי

מקלות בצק עלים ופרמזן