קרקר בריאות

מאת: ohad-huri

5 מצרכים (כולל המלח), שלבי הכנה פשוטים ומהירים ויש לכם קרקרים ביתיים, מקמח מלא. וגם: אופציות לשדרוג

לפני שנה בערך קניתי מטחנת קמח ביתית. רציתי להגדיל את היצע הקמחים שאני יכול להשתמש בהם בלי להיות מוגבל למה שיש בחנויות, תוך הקפדה על טחינת קמח רק כשאני צריך, מה שמבטיח לי טריות מלאה ושמירה על כל הערכים התזונתיים.

את הקרקרים האלה למדתי להכין כשהתחלתי לשחק עם הקמחים בבית. התערובת המועדפת עלי היא קמח כוסמין וקמח מלא ביחס של 1:1.

הקרקרים ממכרים ברמות קשות, קלים מאוד להכנה ובריאים - קומבינציה מושלמת לנשנוש בין ארוחות. הם גם הולכים מצוין עם ממרחים מלוחים, במיוחד עם ממרח עדשים ואגוזים (בקרוב מתכון).

מצרכים:
2 כוסות קמח מלא או תערובת קמחים (שיפון, מלא, כוסמין)
1/2 כוס פרג שלם (ניתן להחליף בזרעי שומשום, קצח, ושיבולת שועל)
4 כפות שמן זית
12 כפות מים קרים + 4 כפות מים קרים לפי הצורך
1 כפית מלח דק

אופן הכנה:
• מערבבים את כל החומרים בקערה עד שנוצר בצק. שימו לב לא ללוש יותר מדי. מוסיפים מים קרים אם צריך.
• מניחים על גבי נייר אפייה, מרדדים דק ואחיד לגודל של כמעט תבנית התנור.
• חותכים עם גלגלת פיצה או סכין קהה לריבועים.
• אופים ב-190 מעלות עד שהקרקרים מזהיבים ופריכים, כ-30-40 דקות.

הערות:
• באופן אישי אני אוהב לקצוץ בצל קטן דק מאוד, לטגן בשמן זית עד להשחמה ולהוסיף לתערובת.
• בנוסף, אני מוסיף קורטוב (נדיב מאוד) של פלפל שחור גרוס גס לתערובת, זה מוסיף עקצוץ נעים וטעים.
• כמו כן, אני משתמש בקמח בטחינה גסה כדי ליצור מרקם גרגרי לקרקר, טעים יותר לטעמי.

למתכון הקודם של אוהד - מרמלדת תפוזי דם