רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - ממתקים - מרמלדת תפוזי דם

מרמלדת תפוזי דם

הממתק שמעורר זכרונות – אוהד חורי מלמד אתכם איך להכין מרמלדת תפוזי דם מעולה שניתן לארוז בשקית ולתת כמתנה

כשנתקלתי במתכון הנפלא של נטלי לוין (עוגיו.נט המהוללת) למרמלדה הזו, התעוררו בי זכרונות ילדות של בלוקים של מרמלדה צבעונית, עטופה ניילון מרשרש, שהיה אפשר לקנות בכל מכולת שכונתית – טעם של ילדות.

פירות לא היו שם אבל זה אף פעם לא הפחית מהתענוג שעלה בי עם כל ביס.

לקחתי את קונספט המתכון, חקרתי אותו קצת ועדכנתי כמה שינויים. אני מבטיח לכם שאחרי ביס אחד, לא תרצו לטעום מרמלדה אחרת. וכן, צריך בשביל המתכון משקל :)

מצרכים:
550 גרם מחית תפוזי דם (או תפוזים) של בוארון (Boiron)
20 גרם פקטין
75 גרם סוכר
650 גרם סוכר
100 גרם גלוקוזה או סירופ תירס
10 מ"ל חומצה טרטרית (10 גרם קרם טרטר מעורבב עם 10 מ"ל מים)

לציפוי:
כוס סוכר

מצרכים:
• מפשירים את מחית הפרי לילה שלם במקרר.
• מביאים את מחית הפרי לרתיחה בסיר בינוני תוך כדי ערבוב מתמיד.
• מערבבים בקערה קטנה את הפקטין עם 75 גרם סוכר.
• מוסיפים בהדרגה את תערובת הסוכר והפקטין אל מחית הפרי הרותחת, תוך בחישה מתמדת והקפדה שלא נוצרים גושים. מרתיחים במשך 2-3 דקות.
• מוסיפים את הסוכר (650 גרם) ב 3-4 סבבים ולאחר מכן מוסיפים את הגלוקוזה.
• מבשלים עד שהתערובת מגיעה ל-107 מעלות.
• מוסיפים תמיסת חומצה טרטרית.
• מורידים מהאש ומוסיפים 10 גרם מים או אלכוהול (אופציונלי).
• יוצקים לתבנית מלבנית, מרופדת בנייר אפייה וממתינים 48 שעות.
• מחלצים מהתבנית, חותכים לריבועים בגודל הרצוי ומגלגלים בסוכר. מניחים לייבוש של 12-48 שעות.
• שומרים במקרר בקופסה אטומה.

מחפשים עוד מתכונים לממתקים? נסו את אלה:
ממתקי שוקולד לבן ופקאנים
סוכריות על מקל
ממתקי באונטי ביתיים

ohad huri

ohad huri

מאז שאני זוכר את עצמי אני מתרוצץ במטבח - בודק, בוחש, מערבב, מנסה, תמיד לומד.

עם הזמן המטבח הפך להיות התרפיה שלי, המקום שאליו אני בא כשאני צריך לעבד את כל מה שעבר עלי.
המוזיקה ברקע, המצב החצי אוטומטי שהגוף נכנס אליו כשאני "רוקד" במטבח בין כלים, חומרי גלם, הדמיון והיצירה הבלתי פוסקת.

אוהב מאוד לאפות ולהכין ממתקים.
עוד יותר אוהב לתת אותם לא.נשים סביבי.
ohad huri
ohad huri

מתכונים אחרונים מאת ohad huri (צפו בכולם...)

ohad huri

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: