עוגיות חמאה בציפוי פרג, קוקוס או ברס

מאת: tikochel-blogspot-com

עוגיות חמאה שכל כולן אהבה. לשים, אופים ומעבירים לקופסה שטומנת בתוכה טעמים של נחמה ושל מתיקות, של אהבה ושל נתינה

קופסאות מקיפות אותנו בכל מקום. קופסאות של אוכל, של נעליים, של מסמכים, של קשקושים. לכל קופסה יש תפקיד וכל קופסה יודעת היטב אם היא יכולה לשמור על מה שבפנים.

הקופסאות האהובות עליי הן אותן קופסאות שמגיעות האחת בתוך השנייה, קופסה בתוך קופסה בתוך קופסה עד שמגיעים לאותה קופסה קטנה שלא יכולה להכיל יותר כלום מלבד מי שהיא.

כמונו בדיוק, קופסה בתוך קופסה עם דרך עד שמגיעים לקופסה שמכילה הכל - הלב.

בלילה אפיתי אותן, עוגיות חמאה, גלילים עטופים באגוזי לוז מסוכרים (ברס), בפרג וקוקוס. בבוקר הכנסתי לקופסה שעשתה דרך ארוכה מהצפון עד לתל אביב, מהמונית, לרכבת, לסטודיו, לשרפרף העץ המיושן שהוא הניח בבוקר למחרת עם 2 כוסות קפה.

בוקר. 2 כוסות קפה, השיר "יד ענוגה ברקע" וקופסה שמכילה בדיוק את הכל.

לעוגיות:
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 חלמון (לשמור את החלבון)
3 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
3 כפות חלב (ניתן להחליף במים לעוגיות פרווה)
200 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה (למעדיפים פרווה)

לציפוי:
חלבון ביצה וכחצי כוס של תוספות (ברס, פרג, קוקוס, בוטנים או שקדים טחונים)

אופן הכנה:
- לשים את כל החומרים לבצק רך. אם הבצק דביק מידי ניתן להוסיף 2-3 כפות קמח.
- פורסים על השיש 3 חתיכות של ניילון נצמד, על כל חתיכה מניחים שליש מהבצק ויוצרים גליל (אל תדאגו אם הבצק רך, הוא מתקשה בהקפאה). עוטפים כל גליל בניילון נצמד וקושרים את הקצוות - בעצם יוצרים מעין נקניק וקושרים את קצוות הניילון. מקפיאים את הגלילים לשעתיים.
- לאחר שעתיים משחררים כל גליל, מברישים בחלבון ומגלגלים בתוספות שאוהבים (ברס, פרג, קוקוס, בוטנים או שקדים טחונים).
- חותכים בזהירות לעיגולים בעובי של כחצי ס"מ, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות (יש לחמם את התנור מראש)  במשך 13 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור וממתינים לצינון מוחלט לפני שמשחררים את העוגיות מהתבנית. שומרים בקופסה.

מתכון וכתיבה: אינס שילת
צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

>> לעוד מתכונים מעולים מהבלוג תיק אוכל הכנסו לכאן

אל תפספסו:
מתכון למרק ראמן
מתכון לעוגת וניל עם אוכמניות ופקאנים

מתכון לבייגל בציפוי שומשום