מרק ראמן

מאת: tikochel-blogspot-com

הישר מהמטבח היפני - מתכון למרק ראמן עם נבטים, אטריות, פטריות ונתחי פרגית מעל. ארוחה שלמה בצלחת מרק

כשהאדם הלוגם את המרק מוציא, רגש בין אם חיוך או בכי, יודעים שהצלחנו לגעת במשהו עמוק בפנים.

מצרכים:
4 כפות מיסו
חבילה אטריות לראמן או אטריות ביצים
חבילת נבטים
כריסה חתוכה לפרוסות
צרור עלי בוק צ'וי או תרד
ביצים קשות לפי מספר הסועדים
חצי כוס בוטנים קלויים
פטריות שיטאקי מיובשות שהושרו במים חמים
אצת קומבו (אפשר גם בלי) שהושרתה במים חמים
1 כף שמן שומשום
כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
כף סויה
רבע כוס נצרי במבוק - לא חובה
מעט מלח
חצי קילו גרונות עוף\ הודו לציר המרק
פרגיות לפי מספר הסועדים
כ- 2 ליטר מים

אופן הכנה:
- צולים את הפרגיות עם מעט טריאקי ומניחים בצד. בינתיים מאדים את הבוק צ'וי במשך 5 דקות.
- מניחים בסיר כף שמן שומשום ואת פרוסות הכרישה והג'ינגר, מערבבים כ-2 דקות ומוסיפים את גרונות העוף, נצרי הבמבוק והמים. מוסיפים את המיסו ואצת הקומבו ומבשלים בין שעתיים לשלוש. ברבע שעה האחרונה לבישול מוסיפים את פטריות השיטאקי והסויה.
- הרכבת המרק: משרים את האטריות במים רותחים ומסננים, מניחים בקערה.
- מניחים בכל קערה פרגית צלויה פרוסה לרצועות בעובי של כ- 2-3 ס"מ.
- מסדרים את התרד המאודה ואת הפטריות, מוסיפים את נוזל המרק ומפזרים מעל נבטים ובוטנים קלויים. מגישים עם ביצה קשה חצויה ל-2 והמון אהבה.

מתכון וכתיבה: אינס שילת
צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

>> לעוד מתכונים מעולים מהבלוג תיק אוכל הכנסו לכאן

אל תפספסו:
מתכון לעוגת וניל עם אוכמניות ופקאנים
מתכון לבייגל בציפוי שומשום
מתכון לשווארמה טבעונית
מתכון לעוגת חלבה בחושה