פשטידת קישואים

מאת: gili642641

פשטידת קישואים קלה מאוד להכנה, ללא מוצרי חלב ודלת קלוריות אבל בעיקר מאוד מאוד טעימה

חומרים לתבנית פיירקס או קרמיקה בגודל 20*30:
5-6 קישואים גדולים או זוקיני
1 בצל גדול
3 ביצים
1/2 1 כוסות קמח תופח (או 1/2 1 כוסות קמח רגיל + 1/2 1 כפיות אבקת אפייה)
1 כף אבקת מרק עוף (לא לוותר!)
חצי כוס שמן רגיל
חצי כוס מים
חופן שמיר, קצוץ דק
מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית פיירקס או קרמיקה בגודל 20*30.
2. במעבד מזון עם דסקית הגירור, מגררים דק את הקישואים/הזוקיני והבצל.
3. שמים בקערה גדולה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים לקבלת תערובת אחידה.
4. מעבירים לתבנית ומשטחים.
5. אופים כשעה, עד שפני הפשטידה ישחימו. מוציאים ומצננים. הפשטידה תופחת בתנור ושוקעת מעט במהלך הצינון.
6. מומלץ לאכול בטמפ' החדר או קר. כשהפשטידה חמה מאוד, היא פחות יציבה וקשה לחתוך אותה.

מתכון וצילום – גילי מהבלוג פרעצל עם שומשום

למתכונים נוספים של גילי:
עוגת שטרויזל תפוחים
מג'דרה פתיתים עם עדשים שחורות וכרובית

טורט היער השחור עם מוס שוקולד לבן ודובדבנים
מיני מאפינס תירס ונקניקיות