מצרכים לבצק פריך:
120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
180 גרם קמח
25 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 חלמון
2 כפות חלב
מצרכים לקרמל בוטנים מלוח:
200 גרם סוכר
100 מ"ל מים
70 גרם חמאה
200 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות סירופ תירס
100 גרם בוטנים מלוחים קלויים, קצוצים גס
מעט מלח לפי הטעם
מוס שוקולד נוגט:
100 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאה
3 כפות מחית נוגט
3 כפות ממרח נוטלה
250 מ"ל שמנת מתוקה
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
--> רוצים לדעת כמה זה 180 גרם קמח בכוסות? הכנסו ל
טבלת המרת מידות
אופן הכנה:
- בצק פריך:
במעבד מזון מעבדים יחד קמח, חמאה ,וניל, מלח ואבקת סוכר עד שנוצרת תערובת פירורית. מוסיפים חלמון ו-2 כפות חלב וממשיכים לעבד עד לקבלת גושי בצק. אוספים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לחצי שעה.
- קרמל: מרתיחים בסיר מים וסוכר ללא ערבוב עד קבלת קרמל ענברי (165 מעלות). מסירים מהאש ומוסיפים לאט לאט קוביות חמאה, מערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק.
- מחממים מעט את השמנת המתוקה ומוסיפים תוך כדי בחישה לרוטב הקרמל, מוסיפים סירופ תירס ומערבבים.
- מחזירים לאש נמוכה למשך 2-3 דקות נוספות כדי שהרוטב יסמיך מעט. מערבבים פנימה את הבוטנים ומקררים.
- מוס שוקולד: ממיסים יחד במיקרו שוקולד, חמאה, נוגט וממרח נוטלה.
- מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לשוקולד המומס.
- הרכבת העוגה: מרדדים את הבצק ומסדרים בתבנית 24 או 26 ומקפיאים כחצי שעה.
- מכסים את הבצק בנייר כסף ומניחים מעליו משקולות (קטניות או משקולות של אפייה).
- אופים אפייה עיוורת בחום של 170 מעלות במשך 12 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות. מקררים.
- מוזגים מעל את רוטב הקרמל ומקפיאים במשך חצי שעה להתייצבות.
- יוצקים את המוס ומחזירים להקפאה.
- ציפוי שוקולד: מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד, ממתינים 2 דקות ומערבבים היטב.
- יוצקים על העוגה ומקשטים בחתיכות סניקרס.
מתכון וצילומים: אורן נג'ר