עוגת בוואריה עם רוטב שוקולד

מאת: raheli

עוגת בוואריה מדהימה, מתמוססת בפה, רכה וקלילה, עם רוטב שוקולד אמיתי. 4 שלבים בלבד והיא אצלכם על השולחן

אם יצא לכם לאכול במסעדות בשנות השמונים בוודאי זכור לכם הקינוח האלמותי של קרם בוואריה. אותו קרם מוסי רוטט עם ביסקוויט בתחתית וסירופ שוקולד תעשייתי מעל.

למרות שמדובר בקינוח שקרוי על שמה של מדינה בגרמניה, ישראל אימצה אותו בחום והמון מסעדות הגישו בוואריה (לעיתים פרווה ולעיתים אפילו מאבקה) לסיום הארוחה.

מאז עברו אי אלו שנים, המסעדות השתדרגו ואיתם השתפרה גם הבוואריה האהובה שמתאימה מאוד לקיץ הישראלי. היא מתמוססת בפה, רכה וקלילה וניתן להכין אותה גם כעוגה ולחתוך לריבועים וגם במנות אישיות בתוך כוסות זכוכית או אפילו במיכלי פלסטיק של פעם.

עוגת בוואריה בכוסות אישיותמרקם של ענני נוצה. צילום: רחלי קרוט


כך או כך, הדבר היחיד שנותר הוא סירופ השוקולד התעשייתי שמשתלב מעולה עם הבוואריה, יש שיאמרו שאפילו יותר טוב מאשר רוטב שוקולד אמיתי. אל תסתכלו עלי, זה לא אני שאמרתי. טוב, זאת אני, אבל אני מפצירה בכם לנסות את 2 האופציות. אחת נוסטלגית יותר והשנייה משודרגת ומאזנת טוב יותר את הטעם המתוק של העוגה.

בקיצור, רוצו להכין! ואל תשכחו לספר לי איך יצא.

עוד מתכונים מעולים לקיץ: ארטיק חלבה בציפוי שוקולד שמכינים ב-5 דקות | פנקוטה וניל ברוטב לימונענע

שלבי הכנת בוואריה

עוגת בוואריה עם רוטב שוקולד ואגוזים


מצרכים (המתכון מספיק לעוגה בתבנית פיירקס 20X30 ו-2 כוסות אישיות):
2 כוסות חלב
6 ביצים מופרדות
1 ו-3/4 שקיות ג'לטין (20 גרם)
כוס סוכר
חצי שקית (40 גרם) פודינג וניל עלית
2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
כפית תמצית וניל איכותית (כזאת שיש בה נקודות קטנות של וניל)

לתחתית ביסקוויטים:
שרוול פתי בר וניל או שוקולד
1/2 כוס חלב

אופן הכנה:
- מניחים בסיר חלב, חלמונים, ג'לטין, סוכר, פודינג וניל ותמצית וניל וטורפים מעט עד שנוצרת תערובת אחידה. מניחים על אש בינונית-נמוכה וטורפים עם מטרפה ידנית עד שהתערובת מסמיכה למרקם של מעדן חלב (חשוב מאוד לא להפסיק לטרוף אחרת תיווצר לכם חביתה). מסננים ומניחים לתערובת להתקרר במקרר (מינימום 1/2 שעה) או על השיש.
- כשהתערובת קרה מקציפים את החלבונים ומקפלים אותם בעדינות לקרם וניל.
- מקציפים באותה קערה (לא צריך לשטוף בין לבין) את השמנת המתוקה עד למרקם של קצפת ומקפלים לתוך תערובת החלבונים עם הקרם וניל.
- מסדרים בתבנית פיירקס פתי בר טבולים במעט חלב ושופכים מעל את קרם הוניל. מקררים היטב ומגישים עם רוטב שוקולד ואגוזי מלך קלויים וקצוצים.

רוצים לשדרג את הבוואריה? ממיסים 150 גרם שוקולד עם 200 מ"ל שמנת מתוקה ומזלפים על הבוואריה.


גרסה אישית לבוואריהאפשר להכין גם בגרסה אישית בכוסות זכוכית. צילום: רחלי קרוט


DSC_0021-600אל תשכחו לפזר מעל אגוזים קצוצים. צילום: רחלי קרוט


הערות חשובות:
- תוספת של פודינג וניל עלית הופכת את העוגה ליציבה יותר. הפודינג סופח אליו את הנוזלים המיותרים כך שהעוגה נותרת קרמית ועשירה.
- חשוב מאוד לקפל את החלבונים והשמנת בעדינות אל תוך קרם הוניל כדי שהתערובת תשאר אוורירית. מצד שני, תקפידו שהתערובת תהיה אחידה ולא יהיו פסים של שמנת או חלבונים.
- ניתן להכין את הבוואריה בתבנית מלבנית 20 על 30 או בכוסות אישיות.
- במקום אגוזי מלך ניתן לקשט בקוקוס קלוי, פקאנים טבעיים קלויים ואפילו שברי מקופלת.

מבט מעל - עוגת בוואריהמבט מעל - אל תתקמצנו עם השוקולד, במקרה הזה עדיף לשים יותר מאשר פחות. צילום: רחלי קרוט

DSC_0080-600וככה זה נראה אחרי הביס הראשון. תראו איזה יופי העוגה נחתכת. צילום: רחלי קרוט


אל תפספסו: 
מתכון לזר פחזניות במילוי קרם וניל
קאפקייקס וניל במילוי עדשים צבעוניות
ארטיק חלבה על מקל בציפוי שוקולד