רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - גלידות - ארטיק חלבה בציפוי שוקולד וסוכריות

ארטיק חלבה בציפוי שוקולד וסוכריות

4 מצרכים שיש בכל בית, 10 דקות הכנה ויש לכם שלגוני וניל וחלבה בציפוי שוקולד וסוכריות. מעולה לימים החמים ולפעילות עם הילדים

עם תחילתו של החופש הגדול, חיפוש תעסוקה לילדים הופך לסוגייה מספר אחת עבור הורים רבים. אחת הפעילויות הקונסטרוקטיביות והמהנות ביותר שיש היא עשייה משותפת בתחום המטבח – בישול, אפייה או סתם הכנת פינוקים קטנים ומתוקים. ומה יכול להיות יותר מפנק בקיץ הלוהט מאשר שלגון ביתי? במיוחד כזה שמכינים בקלי קלות מכמה מרכיבים בודדים זמינים. פשוט מקציפים הכל יחד, יוצקים לכוסות פלסטיק, ממתינים כמה שעות שהשלגונים יקפאו, מצפים בשוקולד וסוכריות צבעוניות ליצירת מראה קיצי עליז, ומחסלים. תענוג!

>> עוד מתכונים מעולים לחופש הגדול: פנקוטה וניל ברוטב לימונענע | עוגת עמי ותמי שמכינים עם הילדים

IMG_4739-600

 שלגון חלבה ושוקולד

מרכיבים ל- 6 שלגונים:
400 מ"ל חלב (2 כוסות)
80 גרם פודינג עלית בטעם ווניל (שקית)
60 גרם חלבה, קצוצה

לציפוי:
100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
100 גרם שוקולד חלב / מריר, שבור לקוביות
סוכריות צבעוניות

אופן הכנה:
– בעזרת מיקסר מקציפים את החלב עם הפודינג עד שמתקבלת תערובת אוורירית.

IMG_4597-600

– מוסיפים לקערה את החלבה הקצוצה ומערבבים בעזרת לקקן.

IMG_4601-600

– יוצקים את התערובת לכוסות פלסטיק חד-פעמיות (בערך 3/4 גובה כוס) ומניחים במרכז כל כוס מקלון עץ.

IMG_4605-600

– מעבירים את השלגונים להקפאה של שלוש שעות לפחות.
– לפני הגשה מכינים את הציפוי: ממיסים כל סוג שוקולד בנפרד במיקרוגל או על בן מרי. מכינים קערית עם הסוכריות הצבעוניות.
– מוציאים את הכוסות עם השלגונים מהמקפיא, בעזרת מספריים גוזרים את הקצה של כל כוס ושולפים את השלגונים החוצה.

IMG_4725-600

– בעזרת כף / כפית יוצקים על השלגונים את השוקולד המומס ומיד טובלים אותם בסוכריות צבעוניות.

IMG_4730-600

– מגישים מיד או שומרים במקפיא.

הערות:
– בגלל העובדה שהפודינג וניל עלית מייצב, ניתן להשתמש בחלב במקום בשמנת מתוקה כך שנחסכות לא מעט קלוריות.
– אם לא אוהבים את החלבה, אפשר להשמיט אותה מהמתכון, או להחליף בתוספת אחרת לפי הטעם (ממרח שוקולד לדוגמה).
– ציפוי השוקולד שבא במגע עם שלגון קפוא מהר מאוד נהיה מוצק, לכן חשוב לעבוד זריז ומיד לטבול את השלגונים המצופים בסוכריות הצבעוניות. אחרת הן לא יידבקו.

IMG_4744-600

 

אל תפספסו:
שבלולי שמרים במילוי קינמון
קאפקייקס וניל במילוי עדשים צבעוניות
עוגת ריקוטה ובננות בחושה

המרכיב הסודי
המרכיב הסודי

מתכונים אחרונים מאת המרכיב הסודי (צפו בכולם...)

המרכיב הסודי
otuksher@gmail.com

4 תגובות

  1. שלום! המתכון נראה ממש כיפי וטעים :) למרות הקלוריות, האם ניתן להמיר את החלב בשמנת מתוקה? אם כן, אז צריך להשתמש באותה כמות או פחות?

  2. יש אצלנו רגישים לחלב.. יש רעיון לתחליף? חלב קוקוס נראה לי דומיננטי מדי ולגבי שאר הסוגים אני לא בטוחה..

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: