פרעצל ביתי

מאת: neta_liv

טור מתכונים חדש של הדיאטנית הקלינית נטע-חן ליבנה. והפעם - מתכון מושלם לפרעצלים נפלאים, שהכי כיף להכין לבד בבית

 



הי, נעים מאוד, איזה כיף שבאתם!

נראה לי שזו התחלה טובה לטור חדש. חלקכם בטח מכירים אותו מהמתכונים שכבר פרסמתי פה בפורטל, אבל לטובת מי שלא, תנו לי להציג את עצמי.

קוראים לי נטע, אני דיאטנית קלינית שאוהבת לבשל ולאפות. האמת היא שאני הרבה יותר מדיאטנית קלינית, אני מאמנת כושר ומדריכת פילאטיס, אני צלמת וסטייליסטית אוכל, ובין לבין מתחזקת בלוג אוכל בריא באתר שלי ועוד בלוג מושחת באנגלית.

כן זה בטח נשמע כמו הרבה, האמת שזה הרבה, אבל מישהו פעם אמר לי שאם עושים דברים שאוהבים, אז זה כאילו לא עובדים ונהנים כל היום, והאמת היא שככה זה מרגיש לי רוב הזמן.

מקווה שתקפצו לבקר ותהנו מהמתכונים :)

והיום מתכון לפרעצל פריך מבחוץ ורך מבפנים, כזה שנימוח בין השפתיים וקשה להפסיק לאכול. אני חובבת פחמימות לא קטנה, ואחד מהתחביבים שלי זה לאפות אותן. אני אוהבת מאפים בעיקר, ופרעצל הוא בין המאפים שיותר כיף לאכול. בישראל קשה למצוא פרעצל טוב, ולהכין בבית זו אופציה מעולה, אם כי שטנית, כי כל הפרעצלים נשארים במטבח (אם אתם לא מחסלים אותם ממש מהר), וכמו שכל דיאטנית תגיד לכם, זו פירצה לגנב.



לאחרונה גיליתי שהרבה אנשים נרתעים מהכנת פרעצלים בבית, מכיוון שהם מניחים מראש שתהליך ההכנה ארוך ומייגע. האמת היא שהכנת פרעצלים אמנם דורשת התפחה, בישול במים ואפייה, אבל התוצאה כל כך שווה את זה, שאין סיבה שלא תכינו אותם כבר היום.



מצרכים ל- 10 פרעצלים:

1/4 2 כפיות שמרים יבשים
3 כפות סוכר חום
1 כוס מים פושרים
3 כפות חמאה מומסת
1/2 1 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח מלא
1 כפית מלח גס

לבישול:
5 כוסות מים
1/3 כוס סודה לשתייה
1 ביצה (L)
מלח גס לקישוט

אופן ההכנה:

הניחו את השמרים והסוכר בקערה גדולה, הוסיפו את המים הפושרים וערבבו. הניחו לשמרים לתסוס כחמש דקות.

הוסיפו פנימה את החמאה המומסת, הקמחים והמלח וערבבו עד שנוצרת תערובת פירורית.

העבירו את התערובת למשטח מקומח ולושו את הבצק, עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה. צרו מהבצק כדור והעבירו להתפחה בקערה משומנת.

הניחו לבצק לתפוח במקום חמים, עד שיכפיל את נפחו, פחות או יותר שעה.

ברגע שהבצק הכפיל את נפחו, חממו תנור ל-200 מעלות צלזיוס.

הביאו לרתיחה 5 כוסות מים עם סודה לשתייה.

עד שהמים רותחים, חלקו את הבצק לעשרה כדורים שווים בגודלם. החזירו את הכדורים לקערה המשומנת וכסו במגבת לחה. חשוב לשמור על הבצק לח במהלך העבודה.

הוציאו כדור בצק, רדדו לגליל באורך של כ-30 ס"מ, צרו מהגליל צורה של בייגל. העבירו את הבייגל למים הרותחים למשך 2-3 דקות. הוציאו מהמים, סננו היטב והניחו על תבנית שרופדה בנייר אפייה.

חיזרו על התהליך עם יתר הבצק.

הברישו את הבצק בביצה טרופה ופדרו מעל מעט מלח גס.

אפו 12-14 דקות או עד שהפרעצלים מזהיבים.

חכו שיתקררו לפני שתתפנו לטרוף אותם. אגב הם ממש טעימים עם מעט חמאה וחרדל.



אשמח לשמוע איך יצא לכם או אם יש לכם שאלות, אז אל תשכחו להשאיר תגובות.
נטע.

 

אם אתם רוצים לגלות מתכונים מעולים נוספים של נטע, אל תשכחו לקפוץ לבקר בבלוג שלה.