עוגת אפרסמונים הפוכה

מאת: neta_liv

הטור של נטע-חן ליבנה, והפעם נטע מכינה בקלי קלות עוגת אפרסמונים הפוכה יפהפייה, שתמיד קוצרת מחמאות



העוגה הזו נראית מרשימה, ובגלל זה בטח תופתעו לגלות שזו בין העוגות היותר קלות להכנה. זו העוגה שמקבלת הכי הרבה תשואות כשאני מכינה אותה, והכי כיף -  הפעם בחרתי להרכיב את החלק העליון מאפרסמונים, אבל בהחלט אפשר להכין אותה מכל פרי שיש בעונה, והיא עדיין תצא טעימה ומרשימה בכל פעם.

אני אוהבת לאפות עוגות פשוטות, כאלה שלא דורשות יותר מדי שלבי הכנה, והכי חשוב - לא דורשות ממני לעמוד שעות ולשטוף כלים בסיום ההכנה. עוגת האפרסמונים ההפוכה הזאת קולעת בול למטרה! ההכנה לוקחת מספר דקות והתוצאה כיפית וטעימה.

מצרכים לעוגה בקוטר 22-24 ס"מ:

לציפוי:
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום
3-4 אפרסמונים פרוסים לרוחב בעובי 1/2 ס"מ

לעוגה:
100 גרם חמאה
3/4 כוס רוויון
1/2 1 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים L

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית אפייה קפיצית בנייר אפייה.

ממיסים 50 גרם חמאה ומשמנים איתה את נייר האפייה. מפזרים חצי כוס סוכר חום על פני החמאה המומסת, הקפידו לפזר את הסוכר כך שיכסה גם מעט מדפנות התבנית.

המיסו 100 גרם חמאה וערבבות עם הרוויון, הניחו בצד.

בינתיים סדרו את פרוסות האפרסמונים בתבנית המשומנת והמסוכרת.

בקערה בינונית ערבבו קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח. ערבבו פנימה את תערובת החמאה והרוויון. הוסיפו את הביצים ותמצית הווניל וערבבו עד לקבלת מרקם חלק.

שיפכו את התערובת על פני האפרסמונים והחליקו בעזרת לקקן.

אפו 35-40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה.

הוציאו מהתנור והניחו לעוגה להתקרר לפחות 10 דקות לפני שהופכים אותה לצלחת הגשה.

 

מתכונים מעולים נוספים של נטע מחכים לכם בבלוג שלה.