מיני סברינות

מאת: foodpage-team

עינוגים קטנים ומתוקים שיסחטו קריאות התפעלות - מיני סברינות במילוי גנאש שוקולד לבן וקישוט של דובדבן או רימונים

תבנית סיליקון  עם שקעים קטנים • כ- 70 סברינות קטנות


מצרכים לגנאש שוקולד לבן:
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן


מצרכים לסברינה:
250 גרם (1 כוס) קמח שמרים
2 ביצים גדולות
1 כף סוכר
3/4 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
75 גרם חמאה מומסת
קורט מלח


מצרכים למי סוכר:
2 כוסות מים
1 כוס סוכר
1/4 כוס ברנדי או רום


אופן הכנה:
• גנאש - מניחים שוקולד בקערה. מרתיחים שמנת בסיר קטן ושופכים על השוקולד, מחכים דקה שיימס וטורפים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לילה במקרר.
• בצק הסברינה - במיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל החומרים פרט לחמאה ומערבלים, כשהתערובת אחידה כמעט מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה חלקה.
• מחממים תנור ל-190 מעלות.
• מעבירים לשק זילוף ומזלפים לתוך השקעים של תבניות הסיליקון, יש לזלף בגובה 3/4 שקע, בכדי להשאיר מקום לתפיחה.
• מניחים להתפחה בטמפרטורת החדר למשך 20-30 דקות עד שהסברינה מכפילה את נפחה.
• אופים בחום של 190 מעלות בתנור שחומם מראש למשך 15 דקות עד שמתקבלות סברינות תפוחות ושחומות קלות.
• מי סוכר - מניחים בסיר בינוני את החומרים ומרתיחים עד להמסת הסוכר. מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים 1/4 כוס ברנדי או רום.
• מניחים את הסברינות בתוך הסיר עם מי הסוכר, בשכבה אחת, ונותנים להן לספוג את הסירופ כ-3 דקות מצד אחד ואז הופכים (עוד כ- 3 דקות מהצד השני). מוציאים בעזרת כף מחוררת.
• להגשה - מקציפים את הגנאש הלבן לקרם יציב וממלאים בשק זילוף עם צנטר משונן.
• מניחים כל סברינה על צלוחית אישית ומניחים כקישוט פרי טרי או דובדבני אמרנה לחובבי האלכוהול.


המתכון באדיבות מירי ארזי מרשת "מתוקה" מתוך תכנית הטלויזיה בהנחייתה - "פשוט לאפות".
צילום: מתוקה רומסרוויס


>>  הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו


מחפשים עוד מתכונים לקינוחים מעולים? נסו את אלה:
עוגיות ריבה
עוגת ביסקוויטים משולשת
עוגות נוטלה עם 3 מצרכים בלבד