רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בשר - מתכון של אהרוני להמבורגר המושלם!

מתכון של אהרוני להמבורגר המושלם!

מתכון להמבורגר מושלם של ישראל אהרוני כולל שדרוג של רצועות בטטה מטוגנות ומתכונים לרוטב מיונז פיקנטי ותפוחי אדמה בתנור

395ebbf5-65bf-412f-ad82-6b30f94b11a6תמיד רציתם לדעת איך להכין את ההמבורגר המושלם? זה שיהיה גם עסיסי מבפנים וגם צרוב היטב מבחוץ? אז עכשיו אתם יכולים.

מה שמדהים הוא, שכדי להתענג על המבורגר מצוין לא צריך הרבה, כל מה שתצטרכו זה בשר איכותי, בצל שמוסיף לחות וטעם, ופלנצ'ה עם פסים שמאפשרת צריבה טובה (אנחנו השתמשנו בפלנצ'ה של אהרוני – 329 ש"ח, להשיג ברשת cook and bake). כל השאר נתון לשיקולכם – חסה, עגבניה, מלפפון חמוץ או רטבים, אתם תחליטו מה השילוב האהוב עליכם.

מצד שני, על תוספת של רצועות בטטה מטוגנות אנחנו ממש ממליצים לא לוותר. הן גם מוסיפות, קראנצ'יות כייפית, גם טעם מתקתק והן גם הופכות את ההמבורגר למנה של מסעדה.

ויש לנו גם בונוס! מתכון מהיר לתפוחי אדמה בתנור ורוטב מיונז חריף שהולך מעולה עם ההמבורגר.

DSC_0641-1700

מתכון להמבורגר מושלם

מצרכים:
800 גרם בשר טחון (מכסה אנטריקוט או צלעות)
1 בצל לבן
כף מלח דק
כף פלפל לבן או שחור

לרצועות בטטה:
1-2 בטטות קלופות
שמן צמחי

תוספת תפוחי אדמה:
10-15 תפוחי אדמה קטנים
4 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס גס
5 ענפי טימין

לרוטב מיונז פיקנטי:
5 כפות מיונז איכותי
2 כפות רוטב סרירצ'ה חריף
כפית שטוחה קטשופ

אופן הכנה:
– על החלק העבה של הפומפיה מגרדים את הבצל ומוסיפים לקערה עם הבשר. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
– מחלקים את הבשר ל-4 או 6 (תלוי באיזה גודל אתם אוהבים את ההמבורגר שלכם) ודוחסים לתוך רינג (ראו תמונה).

DSC_0529הרינג מייצר המבורגרים אחידים בגודל ובגובה.
את הרינגים והדוחסן (29.90 ש"ח) להשיג ברשת cook and bake

– מניחים את ההמבורגרים על צלחת עם נייר אפייה בין המבורגר אחד לשני ומעבירים למקרר לחצי שעה או עד שרוצים להגיש. לפני שמטגנים מוציאים את ההמבורגרים ל-10 דקות כדי שלא יהיו קרים מדי.
– מחממים את הפלנצ'ה על הגז וצורבים את ההמבורגר במשך 3 דקות מכל צד.

DSC_0562חשוב לצרוב את ההמבורגרים רק פעם אחת מכל צד. 
מלקחיים – 49 ש"ח, פלנצ'ה – 229 ש"ח. להשיג ברשת cook and bake

– בינתיים מכינים רצועות בטטה: חותכים רצועות דקות מהבטטה בעזרת קולפן ג'וליינים ומחממים שמן בסיר (בגובה 3 ס"מ).
– מעבירים את רצועות הבטטה לשמן הרותח ומטגנים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבטטה משחימה מעט. מעבירים לצלחת עם נייר סופג וממליחים.
– להכנת הרוטב מערבבים את כל המצרכים בקערה קטנה.
– מרכיבים את ההמבורגר – חותכים את הלחמניות ל-2 וצורבים אותן על הפלנצ'ה במשך 2 דקות. מורחים על הלחמניה את הרוטב, מניחים את ההמבורגר ומעליו את רצועות הבטטה. מוסיפים ירקות שאוהבים ומגישים.

DSC_0534-600

תפוחי אדמה בתנור:
– שוטפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם ל-2 חצאים.
– מעבירים לקערה ומזלפים שמן זית. מתבלים במלח, פלפל ועלי טימין ומערבבים.

DSC_0496
– מניחים את תפוחי האדמה על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בחום של 200 מעלות במשך 30 דקות או עד שתפוחי האדמה זהובים.

DSC_0582-600

DSC_0606

unnamed-19-1

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: