רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - תוספות - אורז - אורז פראי עם פירות יבשים

אורז פראי עם פירות יבשים

leharshim אני מעצבת גרפית, יוצרת, מצלמת, אוכלת, לא דווקא בסדר הזה.אני אוהבת ליצור אומנות שימושית או כזו שאוכלים אותה,איך להרשים את חמותך – רוצים לדעת מי אני?אני אוהבת לקרוא ועוד …

leharshim

אני מעצבת גרפית, יוצרת, מצלמת, אוכלת, לא דווקא בסדר הזה.
אני אוהבת ליצור אומנות שימושית או כזו שאוכלים אותה,
איך להרשים את חמותך - רוצים לדעת מי אני?
אני אוהבת לקרוא ועוד יותר אוהבת לאכול כשאני קוראת.
אני מטורפת על ספרי ילדים, מה אעשה כשהקטנה שלי תגדל?
כיף לי לטבוע באינטרנט – הספריה הגדולה של היקום.
יש לי מזל ענק לחיות בגולן, בין משורי הבזלת הפראיים שנותנים לי השראה.
אני מגדלת בעל וארבעה ילדים, אם אומנת לילדה מהממת עם תסמונת דאון, אה… ויש גם כמה בעלי חיים!

האורז הפראי הוא בעצם תערובת של אורז בסמטי, אורז מלא אדום ואורז בר שחור בשקית אחת. הבישול שלהם יחד נותן צבע סגול מרשים ואיכויות תזונתיות של אורז מלא בטעם כפרי עדין.

הפעם פינקתי את האורז בפירות יבשים מטוגנים עם בצל ואגוזי מלך. אם הייתה לי ארוחת צהרים כזו בכל יום מיקי חיימוביץ ואני היינו מכריזות על Meatless Monday כל השבוע.

חומרים:
שתי כוסות מיקס אורז (בסמטי, מלא אדום ובר שחור)
חצי כוס פירות יבשים קצוצים
בצל בינוני
כפית שום כתוש
שלוש כפות שמן
חופן אגוזי מלך שבורים מעט
יוגורט ללא סוכר

אופן הכנה:
– בוררים את האורז.
– מחממים שמן בסיר, מטגנים את האורז במשך שתי דקות ומוסיפים כפית מלח.
– מוסיפים ארבע וחצי כוסות מים (שתיים ורבע כוסות מים על כל כוס אורז) ומביאים לרתיחה.
– מעבירים את הסיר לאש קטנה, מבשלים עם מכסה סגור 45 דקות ומשאירים את הסיר סגור עוד חמש דקות.
– במחבת קטנה מטגנים בצל קצוץ ושום עד הזהבה. מוסיפים לבצל פירות יבשים קצוצים ומטגנים עוד דקה או שתיים.
– מערבבים בעדינות את התערובת עם האורז. מגישים חם כתוספת למנה עיקרית או כמנה בפני עצמה עם יוגורט קר ליד.

מתכון ותמונות: אפרת מהבלוג "איך להרשים את חמותך"
לפוסט המלא בבלוג הכנסו לכאן

leharshim

leharshim

בעלת הסטודיו at סטודיו אפרת
leharshim
leharshim

מתכונים אחרונים מאת leharshim (צפו בכולם...)

leharshim
yy91011@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
-->
%d בלוגרים אהבו את זה: