רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בשר - ארוחה שלמה על האש בבית – רוסטביף עם ירקות ותפוחי אדמה

ארוחה שלמה על האש בבית – רוסטביף עם ירקות ותפוחי אדמה

בלי עשן ובלי חשמל או גז – ארוחה לכל המשפחה שמכינים על האש: רוסטביף אנטריקוט עם תפוחי אדמה וירקות חורף

395ebbf5-65bf-412f-ad82-6b30f94b11a6מאז שעברתי לגור בבניין שאני גרה בו היום אני חולמת על ארוחת חברים במרפסת עם ריחות של על האש.

בבית של ההורים ארוחת הצהריים בשבת מוקדשת תמיד לאוכל שמכינים על המנגל, מירקות (חצילים שרופים זה מושלם) ועד בשר, והיה לי די ברור שגם אצלי הארוחות האלה יככבו.

אבל לא. כבר ביום הראשון בדירה הובהר לי שאסור לעשות על האש במרפסת, בעיקר כי המרפסת קטנה והשכנים קרובים וקצת פחות נעים להכניס להם גלים של עשן וריחות הביתה.

כך קרה שכבר שנתיים נשארתי עם תאוותי בידי. עד שבוע שעבר.

DSCN6674מדליקים את הגריל ומתחילים בחגיגה. צילום: רחלי קרוט
את הגריל והפחם המיוחד ניתן להשיג ברשת Cook and bake

אייל פינקלשטיין, שף ויועץ קולינרי, קפץ אלי לבוקר של בישולים וקלוריות והביא איתו מכשיר Safire – מנגל עגול שנועד בדיוק לאנשים כמוני, שרוצים לעשות על האש אבל לא ממש יכולים. האמת? כבר הרבה זמן לא נתקלתי במכשיר גאוני כזה שגם מוסיף טעם וארומות של האש לכל אוכל שתניחו עליו ולמרות זאת לא מוציא עשן או ריחות וגם מאפשר לטגן ולאפות איתו.

DSC_0004-1700המצרכים לרוסטביף – מומלץ מאוד להשתמש בטימין טרי. צילום: רחלי קרוט

בעצם, כל מה שצריך כדי לתפעל אותו, זה גחל עגול, עשוי מקליפת קוקוס כך שהוא גם ידידותי לסביבה ומתכלה, שמדליקים עם מצת או מבער תוך כמה שניות וזהו – בלי גז ובלי חשמל. מעליו מניחים את הפלנצ'ה (אפשר גם משטח שטוח להכנת פיתות או רשת להכנת אנטיפסטי – מצורפים) ותוך זמן קצר מתקבל מנגל נטול עשן וריחות שנדבקים לכביסה של השכנים.

למכשיר אגב גם תוסף מיוחד, מעין מוט מסתובב שניתן להכין באמצעותו שווארמה ועוף שלם.

DSC_0025-1700חורצים חריצים עם סכין חדה. צילום: רחלי קרוט

DSC_0028-1700מחדירים את השום והטימין לחריצים. צילום: רחלי קרוט

אחרי הסבר קצר מאייל והתמקמות במרפסת, עם לא מעט חששות שלי שמא השכנים יבואו להתריע על הגריל שצץ לו, יצאה לדרך ארוחת הצהריים שלנו. 5 דקות של הכנה ועל הפלנצ'ה הונח נתח אנטריקוט ולצידו ירקות ותפוחי אדמה (לא מבושלים). מכיון שאני ובשר לא חברים הכי טובים הוספנו לחגיגה גם פרגיות במרינדה.

DSC_0039-1700מברישים את הבשר בחרדל ושמן זית. צילום: רחלי קרוט

40 דקות אחר כך אחר כך כבר ישבנו בסלון לצד רוסטביף מושלם עם תפוחי אדמה וירקות ופרגיות הכי טעימות שיצא לי לאכול.

DSC_0061-1700קושרים עם רשת או חוט שמתאים לצלייה ומניחים על הגריל. צילום: רחלי קרוט

כמובן שביקשתי מאייל את המתכונים, כדי שגם אתם תוכלו להכין אותם למשפחה בבית, ואני לגמרי ממליצה לכם בחום לנסות את הגריל החדש. אין לי ספק שגם אתם תתאהבו.

את הגריל, של חברת Safire, ניתן למצוא ברשת Cook and bake והוא עולה עכשיו 799 ש"ח במקום 999 ש"ח.

רוסטביף עם תפוחי אדמה וירקות

6 סועדים

מצרכים לבשר:
2 קילו נתח אנטרקוט
3 כפות חרדל דיזו'ן חלק
2 כפות מלח גס
1 כף פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה מתוקה
8 שיני שום קלופות
3 ענפי תימין טריים קצוצים

לירקות ותפוחי אדמה:
3 כפות שמן זית
2 גזרים צהובים
2 גזרים סגולים
2 תפוחי אדמה מכל זן שאוהבים, חתוכים לפלחים
1 חבילה פלפל טינקרבל
10 עגבניות שרי צבעוניות
2 ענפי תימין טרי
מלח ופלפל שחור גרוס
1 שן שום קצוצה

אופן הכנה:
– חורצים עם סכין חדה מספר חריצים בבשר ודוחפים לתוך החריצים את שיני השום וענפי התימין, מתבלים את הנתח במלח ופלפל שחור מכל צדדיו.
– מעסים בחרדל את הבשר, מפזרים מעל את הפפריקה.
– קושרים את הנתח בחוט קשירה לבשר מהודק היטב.
– מדליקים את הגריל  ומניחים את הפלנצ'ה על הצד המחורץ.
– מניחים את הבשר על הפלנצ'ה החמה ל-10 דקות עם מכסה הגריל מכוסה.
– בינתיים מערבבים את הירקות יחדיו ומתבלים בשום, תימין, מלח, פלפל  ושמן זית.
– לאחר 10 דקות הופכים את הבשר לצידו השני ומניחים במרכז הגריל.
– מפזרים את הירקות על הגריל ומכסים לעוד 40-45 דקות לנתח בדרגת מדיום עסיסי.
– מוציאים מהגריל למנוחה של 10 דקות ופורסים דק.
– מגישים עם הירקות הקלויים מהגריל.

DSCN6731-1500פותחים את המכסה ומתענגים על המראה והריח. צילום: רחלי קרוט

DSCN6738-1600מעבירים לרשת לצינון הבשר לפני החיתוך. צילום: רחלי קרוט

טיפים והערות:
– במקום פלפלים ועגבניות ניתן להשתמש בפרוסות קישואים, חצילים, בטטה, דלורית, בצל ועוד.
– אין צורך לבשל את תפוחי האדמה לפני, הם יתרככו בפנים ויקבלו פסים זהובים ופריכים מבחוץ בזמן הצריבה.
– אוהבים חריף? אפשר להוסיף לתערובת התיבול של הבשר פפריקה וחריפה ולהוסיף פלפל צ'ילי לתערובת הירקות הקלויים.

DSCN6781-1700חותכים לפרוסות בעובי שאוהבים. צילום: רחלי קרוט

DSCN6814-1700מגישים עם הירקות הקלויים ותפוחי האדמה. צילום: רחלי קרוט

unnamed-19-1

 

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: