רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - ארוחת חג ב-5 דקות – 3 מתכונים לשבועות שמכינים בצ'יק

ארוחת חג ב-5 דקות – 3 מתכונים לשבועות שמכינים בצ'יק

ממאפה פילו במילוי גבינות וסלט סלק צבעוני ועד לזניה גבינות ועגבניות. 3 רעיונות למתכונים מהירים שמתאימים לארוחת שבועות

unnamed-20 (1)אם אתם שייכים לזן האנשים שנזכר תמיד בדקה האחרונה שצריך להכין משהו לארוחה או מאלה שלא ממש אוהבים לבלות שעות במטבח, המתכונים שלפניכם הם בדיוק הפתרון האולטימטיבי, בעיקר לקראת חג שבועות שנחגג השבוע.

במקום להקציף ביצים, להכין בצק ביתי ולרדד הבאנו לכם 3 רעיונות למנות מהירות, אבל לא פחות טעימות, שיתאימו לחג.

לזניה מהירה מ-5 מצרכים שמכינים בכמה דקות בודדות (את העבודה הגדולה עושה התנור), מאפה פילו במילוי גבינות שמתפקד גם כארוחת ערב לצד סלט וקרפצ'ו סלק שנראה מיליון דולר ולוקח בדיוק רבע שעה להכין (כולל הבישול).

אז למה אתם מחכים, שימו סטופר וקדימה למטבח.

חג שבועות שמח!

מאפה פילו במילוי גבינות

מה צריך?
חבילת בצק פילו, מופשר
500 גרם גבינות רכות שאוהבים (ריקוטה, מסקרפונה, גבינת שמנת, קוטג')
2 ביצים
2 כפות קמח
ספריי שמן
שומשום וצנוברים

מה עושים?
– מרססים עלה פילו במעט שמן ומניחים מעליו עוד עלה. מערבבים את הגבינות עם הביצים והקמח ומניחים בתחתית העלה 1/3 מתערובת הגבינות, במעין פס עבה. חוזרים על הפעולה עם עלי פילו נוספים ליצירת 3 מאפים.
– מגלגלים לרולדה ואת הרולדה מגלגלים סביב עצמה לשבלול.
– מרססים בשמן, מפזרים מעט שומשום, צנוברים ומלח ואופים בחום של 190 מעלות עד שהמאפה מזהיב.

unnamed2

קרפצ'ו סלק 

מה צריך?
2-3 סלקים (צבעוניים או רגילים)
3 כפות שמן זית
3 כפות סילאן או דבש
1 פלפל צ'ילי טרי
פקאנים קלויים (לא מסוכרים)
עלי בזיליקום
גבינת עיזים או גבינה כחולה

מה עושים?
– מבשלים את הסלקים, ללא הקליפה, במשך 10 דקות עד שהם רכים אבל לא מדי. חותכים במנדולינה או בסכין חדה פרוסות דקות ומניחים על צלחת הגשה.
– מזלפים מעל שמן זית וסילאן ומניחים מעל כל סלק פרוסת צ'ילי, פקאנים קלויים, עלי בזיליקום וגבינת עיזים.

DSC_0251-6002

לזניה מהירה

מה צריך?
חבילת דפי לזניה
250 גרם גבינה 9% או גבינת שמנת
250 גרם קוטג' או ריקוטה או מסקרפונה
2 ביצים
כוס עגבניות מרוסקות + 2 כפות רסק עגבניות + 4 כפות מים רותחים
תבלינים: כפית צ'ילי גרוס, מלח ופלפל, עלי בזיליקום קצוצים
200 גרם גבינה צהובה מגורדת

מה עושים?
– מערבבים בקערה את מצרכי הרוטב (עגבניות, מים ותבלינים). בקערה נוספת מערבבים את הגבינות, פרט לגבינה הצהובה, עם הביצים והתבלינים.
– מרכיבים: מניחים בתבנית פיירקס2 כפות רוטב עגבניות ומעליהם 1/3 כמות מתערובת הגבינה ו-1/3 רוטב עגבניות. מפזרים מעט גבינה צהובה וחוזרת על הפעולה 3 פעמים. מסיימים עם רוטב עגבניות ומעליו גבינה צהובה.
– אופים ב-200 מעלות, סגור ברדיד אלומיניום, במשך 30 דקות ולאחר מכן מורידים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות.

unnamed

unnamed-19

 

 

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: