רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - ט"ו בשבט - בגט עם פירות יבשים בצורת שיבולת

בגט עם פירות יבשים בצורת שיבולת

בגט חגיגי, בצורת שיבולת, עם פירות יבשים שמוסיפים מתיקות עדינה ומרקם מיוחד. לט"ו בשבט או לכל יום אחר בשנה

מצרכים ל-10 באגטים קטנים:
1 ק"ג קמח חיטה לבן
1 שקית או קובייה שמרים טריים
1 שקית משפר אפיה טבעי
1 כף שטוחה של מלח
1 ביצה גודל L
1/4 כוס שמן זית (50 גרם)
1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)
גרידה מתפוז אחד
2 כוסות מים (500 מ"ל)

כוס תערובת פירות לבצק:
גרנולה, צימוקים בהירים, שקדים, אגוזי מלך שבורים גס, פקאן, אגוזי לוז, משמשים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות.

לקישוט:
מים
שומשום, סובין, פרג

אופן ההכנה:
• מכינים את הבצק: לשים את כל החומרים עד לקבלת בצק גס ומעט דביק (ניתן להוסיף עוד קצת מים או קמח לפי הצורך). מוסיפים את תערובת הפירות ולשים עד לקבלת בצק אחיד רך וגמיש.
• מקמחים, מכסים ומשהים להתפחה למשך חצי שעה במקום חמים.
• מחלקים את הבצק ל-10 יחידות שוות ומרדדים כל חלק על משטח מקומח.
• מגלגלים כל חלק לצורת באגט באורך 30 ס"מ ומניחים את הבאגט בצד.
• מוזגים 1/2 כוס מים לתבנית ובתבנית שניה מסדרים את הקישוט: סובין או פרג או שומשום.
• טובלים כל בגט קלות במים ואחר כך מגלגלים בתבנית עם הקישוט לפי הטעם.
• מניחים להתפחה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כאשר הסגירה כלפי מטה, עד להכפלת הנפח.
• מעצבים את הבגט לצורת שיבולת: בעזרת מספריים חותכים חריצים אלכסוניים בבצק בזווית 45 מעלות, את החלק העליון מותחים לצד ימין, את החלק הבא לצד שמאל, וכך הלאה עד שנוצרת צורת שיבולת.
• מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ואופים כ-20 דקות. מצננים ומגישים.

צילום: יח"צ שמרית

המתכון באדיבות שף-קונדיטור סטפן לייק ל"שמרית".

מחפשים עוד מתכונים לט"ו בשבט? נסו את אלה:
מתכון לעוגת תמרים ואגוזים
מתכון לעוף בדבש עם פירות יבשים
מתכון לממתקי שוקולד עם פירות יבשים

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: