רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - דגים - דגים ברוטב חריף

דגים ברוטב חריף

גרסה משודרגת לחריימה – דגים ברוטב עגבניות חריף עם תפוחי אדמה וזיתים. מומלץ להגיש לצד חלה כדי לנגב איתה את הרוטב

מצרכים:
3 דגי ים חתוכים לפרוסות או פילטים (לוקוס אדום או לבן, פרידה, מוסר ים, לברק, הליבוט, דניס)
3 עגבניות בשלות, קלופות ופרוסות
2 בצלים בינוניים, חתוכים לרבעים
2 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים
חופן זיתים ללא גלעינים (שחורים או ירוקים, לפי הטעם)
פלפלים ירוקים חריפים, חתוכים – לפי הטעם ומידת החריפות הרצויה
5 שיני שום, כתושות
1 כוס מים
1 כוס רסק עגבניות איכותי
חצי צרור כוסברה קצוצה
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור – לפי הטעם
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קימל
5 כפות פפריקה מתוקה או חריפה בשמן

אופן הכנה:
מטגנים בסיר שטוח את העגבניות, הפלפלים הבצל והשום ב-4 כפות שמן זית.
• מוסיפים כוס מים לסיר הטיגון, על מנת שהתערובת לא תישרף.
• מוסיפים לסיר מחצית מכמות התבלינים (כמון, קימל, פפריקה).
• מערבבים את רסק העגבניות עם חצי כוס מים ואת התבלינים שנותרו.
• מוסיפים את הדגים, תפוחי האדמה, הזיתים ו- 3/4 כמות מהכוסברה לסיר.
• מוזגים את תערובת רסק העגבניות והתבלינים מעל הדגים ומוסיפים את שארית הכוסברה.
• מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-20 דקות על אש בינונית.
• רצוי להכין כמה שעות לפני ההגשה – כך הטעמים נספגים יותר טוב ומעשירים את התבשיל. מומלץ להגיש עם חלה טרייה.

המתכון באדיבות שלדג דגים – המרכז הקולינרי לדגים טריים ופירות ים.

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכוני דגים? נסו את אלה:
פילה סלמון ברוטב מיונז ושום
פאי רועים הפוך
קציצות דג מאודות

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: