רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - חמוצים סיניים כמו בסוהו

חמוצים סיניים כמו בסוהו

כמו במסעדות אסיאתיות רק טעים יותר – חמוצים בסגנון סיני עם שומשום קלוי. ויש גם בונוס – החמוצים מוכנים כמעט מיד

חמוצים בסגנון סיני

מצרכים ל-2 צנצנות גדולות (כאלה שנכנס בהן קילו קמח):
1/2 כרוב גדול או כרוב אחד קטן
1 ראש כרובית
4 גזרים
2-3 מלפפונים קשים
אופציונאלי: צנוניות

למשרה (מספיק לצנצנת וחצי בערך – אם מכינים כמות גדולה יותר מכפילים כמויות):
3/4 כוס חומץ
מיץ מחצי לימון
3/4 כוס סוכר
3 כוסות מים
2 כפות מלח
1 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קלוף
כפית שמן שומשום
אופציונאלי: פלפל צ'ילי אדום או ירוק

אופן הכנה:
– חותכים את הכרוב לקוביות גדולות ואת הכרובית מפרקים לפרחים, לא גדולים. חותכים את המלפפונים והגזר (עם הקליפה) לפרוסות דקות. אם רוצים להוסיף גם צנוניות חותכים גם אותן לפרוסות. מניחים את כל הירקות בקערה גדולה ומערבבים.
– קוצצים דק דק את הג'ינג'ר וחורצים את הפלפל החריף (במידה ורוצים להשתמש בו) עם סכין כך שיהיה עליו חתך. אין צורך לחצות אותו לחצי כדי שהחריפות תהיה עדינה ומרומזת בלבד והגרעינים ישארו בפנים ולא ישתחררו החוצה.
– בסיר גדול מניחים את כל מצרכי המשרה, פרט לשמן שומשום ומבשלים על אש גבוהה עד שהנוזל רותח והסוכר נמס לגמרי. מכבים את האש ומוסיפים שמן שומשום.
– מניחים את הירקות בצנצנות ודוחסים היטב, חשוב מאוד לדחוס את הירקות כמה שיותר.
– מכסים את הירקות בצנצנת עם הנוזל הרותח וסוגרים את המכסה. מניחים לחמוצים להתקרר בחוץ עד שהם מגיעים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר. ואגב, הם כבר טעימים אחרי שעתיים אבל אחרי הקירור הם עוד יותר טעימים.
– מגישים עם שומשום קלוי – הוא ממש מוסיף אז אל תוותרו עליו.

DSCN7930-חמוצים

הערות חשובות:
– אפשר להוסיף לירקות פלפלים בשלל צבעים, חתוכים לקוביות, ואפילו קולורבי.
– אם אתם שומרים על הגזרה או על כמות הסוכר, אפשר להמיר חצי מהכמות ב"כמו סוכר" או כל תחליף סוכר אחר.
– כן, אפשר להשתמש בנוזלים של החמוצים לכבישה חוזרת. במקרה הזה אני ממליצה לחמם את הנוזלים שוב, להוסיף 1/3 כוס סוכר ו-1/3 כוס חומץ ולהשתמש. ובכל מקרה לא יותר מפעם אחת.

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
- 6 שנים ago
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

18 תגובות

  1. יש דרך להכין את זה ללא סוכר?

  2. נראה מעולה. האם חייב שמן שומשום? יש תחליף? אשמח לדעת בם מה שמן שומשום שונה משמן רגיל?
    תודנ

  3. איפה קונים שומשום קלוי?

    • קונים שומשום רגיל וקולים אותו על מחבת, בלי שמן, במשך 2-3 דקות. חשוב רק לערבב כדי שהשומשום לא ישרף אלא רק יקבל צבע זהוב עדין.

  4. אפשר לוותר עליו (שמן רגיל לא רלוונטי במקרה הזה), המטרה שלו היא להוסיף עוד טעם אגוזי אסייתי, מעין טעם של שומשום אבל עמוק יותר. אם אין בבית (אני ממש ממליצה לקנות – זה גם לא יקר וגם מוסיף המון טעם לאוכל אסייתי ובעיקר לרטבים) אפשר פשוט לוותר.

  5. האם ניתן להשתמש בחומץ אורז ?

  6. באיזה חומץ משתמשים? רגיל 5%?

  7. היי רחלי, אם אני מוותרת על הכרובית (לא אוהבים בבית), אז לשנות (להקטין\להגדיל) משהו בכמויות של הרוטב\שאר המצרכים?
    ותתקבל צנצנת אחת גדולה לדעתך?

    • היי הגר,
      פשוט תגדילי את כמות הירקות האחרים, זה לא באמת משנה העיקר שהצנצת תהיה דחוסה היטב בירקות שאת אוהבת ואז תמלאי ברוטב עד שהוא מכסה את כל הירקות.

      בהצלחה ואשמח לשמוע איך יצא :)

  8. כיצד לשנות את הכמויות אם מורידים את הכרובית?

  9. כמה זה קריטי לא להוסיף ג'ינג'ר?

  10. היי,
    כמה קריטי לוותר על ג'ינג'ר?

    • היי לנה,
      ממש מומלץ לא לוותר, הג'ינג'ר מוסיף את הטעם האסיאתי וגם קיק כזה של רעננות וחריפות. אם את לא אוהבת, אפשר לוותר אבל עדיף עם :)

  11. מתכון מעולה !!
    הלכתי וקניתי שמן שומשום זה הדבר היחידי שהיה חסר לי בבית .. הכנתי והטעם מדהים !!
    תודה רבה על המתכון !!
    אימצתי ! :)

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: