רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - השף הפשוט - קובי פרידמן - חרמזלך – לביבות פולניות

חרמזלך – לביבות פולניות

קובי פרידמן השף הפשוט מכין חרמזלך, גירסה פולנית ללביבות, שמתאימות גם לחנוכה וגם לפסח

חרמזלך הן לביבות פולניות מסורתיות. זהו מתכון מבית הוריי שעבר מדור לדור במזרח אירופה. שדרגתי אותו קצת וזו התוצאה.

למתכון המלא גללו למטה.

מכינים 3 כוסות של פירה עדין ללא גושים. מצננים.


מערבבים את הפירה המוכן עם 3 ביצים, 1.5 כוסות מים או חלב, 1.5 כוסות קמח כוסמין מלא, 3 כפות סוכר דמררה, חצי כפית סודה לשתייה ומעט מלח. מערבבים היטב לבלילה אחידה.


מחממים בסיר קטן שמן לטיגון חצי עמוק. יוצקים עם כף לביבות ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה יפה.

מוציאים לנייר סופג, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

מצרכים ל-32 חרמזלך: 

3 כוסות פירה מוכן
3 ביצים
1.5 כוסות מים (או חלב)
1.5 כוסות קמח כוסמין מלא (בפסח אפשר להשתמש בקמח מצות)
3 כפות סוכר דמררה
מעט מלח
חצי כפית סודה לשתייה
שמן לטיגון חצי עמוק
אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה:

מכינים 3 כוסות של פירה עדין ללא גושים. מצננים.
מערבבים את הפירה המוכן עם ביצים, מים או חלב, קמח כוסמין מלא, סוכר דמררה, סודה לשתייה ומעט מלח. מערבבים היטב לבלילה אחידה.
מחממים בסיר קטן שמן לטיגון חצי עמוק. יוצקים עם כף לביבות ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה יפה.
מוציאים לנייר סופג, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

 

אפשר להכין גירסה מלוחה עם כף מלח ולהגיש עם שמנת חמוצה.

 

בדף הפייסבוק שלי תמצאו עוד 1,500 מתכונים טעימים ופשוטים עם אלפי תמונות של שלבי ההכנה. היכנסו, עשו לייק ותוכלו ליהנות מטיפים וחידושים.

 

kobyfridman

kobyfridman

בן 62, יליד רחובות, בשלן ושף כ-40 שנה. כל המתכונים הם קיבוץ גלויות ישראלי, פשוטים וטעימים לכל מטבח ביתי ולכל בני המשפחה, ילדים כגדולים. המטבח משולב במרכיבים בהישג יד - ירקות, פירות, קטניות, פסטות ובשרים. רוב המתכונים צמחוניים וטבעוניים.בעל הבלוג "קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם" שבו למעלה מ1700 מתכונים ואלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו הירשמו לייקו ותיהנו מעדכונים טיפים מענה על שאלות חידושים והפתעות".
kobyfridman
kobyfridman

מתכונים אחרונים מאת kobyfridman (צפו בכולם...)

kobyfridman
koby2216874@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: