רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - ולנטיין - יום האהבה - ט"ו באב - כוסיות שוקולד במילוי מוס גבינה ושוקולד, קצפת וניל ופולי קקאו

כוסיות שוקולד במילוי מוס גבינה ושוקולד, קצפת וניל ופולי קקאו

קינוח מרשים עם שיטת הכנה גאונית – כוסות עשויות משוקולד, שמכינים באמצעות בלונים, במילוי קרם גבינה ושוקולד, קצפת וניל ופולי קקאו

יש לכם בלונים קטנים בבית? כן, אלה שפעם היינו ממלאים במים עד שהיו מתפוצצים. בדיוק אלה. אם כן, כל מה שאתם צריכים זה לנפח אותם, להמיס שוקולד ותוך 5 דקות יהיו לכם כוסות דקיקות, עשויות משוקולד, שניתן למלא כמעט בכל דבר – מוס גבינה או שוקולד, פירות חתוכים ואפילו כדור גלידה. אם אין לכם בבית, עכשיו זה ממש הזמן לרוץ לחנות הצעצועים הקרובה ולקנות חבילה.

שיטת ההכנה שלפניכם רצה ברשת כבר לא מעט זמן והיא באמת גאונית. לא רק שכוסות השוקולד מרשימות וחגיגיות להגשה, הן גם טעימות מאוד וקוצרות מחמאות.

הפעם, ברוח חג שבועות, בחרתי למלא אותן במוס גבינה עם שוקולד ומעליו קצפת צחורה משובצת בפולי קקאו. שילוב טעמים קלאסי שיתחבב על כולם.

עוד בונוס נהדר של הקינוח הוא מהירות וקלות ההכנה. בעצם כל מה שצריך זה להקציף את מצרכי המוס, למלא את הכוסיות ולזלף קצפת שנשארת עמידה גם אחרי יומיים במקרר בזכות הפודינג.

ואגב, אם אתם מעדיפים את המוס שלכם לבן, ללא שוקולד, אפשר להשמיט את השוקולד ולהוסיף עוד כף מהפודינג.

שלביםמכינים כוסות שוקולד, מקציפים את המוס וממלאים. צילום: רחלי קרוט

מצרכים להכנת חצאי כדורי שוקולד (בין 8-12 תלוי בגודל הבלון):
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס או שוקולד צ'יפס
בלונים קטנים

מצרכים להכנת מוס גבינה ושוקולד:
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32 או 38 אחוז
220 גרם מסקרפונה בטמפרטורת החדר (אפשר להמיר בגבינת שמנת טבעית)
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות אבקת סוכר
25 גרם (2 ו-1/2 כפות) פודינג בטעם וניל עלית

מצרכים לקצפת וניל:
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32 או 38 אחוז
15 גרם (1 ו-1/2 כפות) פודינג בטעם וניל עלית
2 כפות אבקת סוכר

לקישוט:
פולי קקאו, שברי מקופלת, ברס, סוכריות צבעוניות, פניני שוקולד

אופן הכנת כדורי השוקולד (כאן תוכלו לצפות בסרטון הכנה):
– מנפחים את הבלונים ומניחים בצד.
– ממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות, 150 גרם שוקולד ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לגמרי. מוסיפים את  50 גרם השוקולד הנותרים ומערבבים עד שהשוקולד נמס. זה לוקח כמה דקות עד שחום השוקולד ימס את השוקולד הקר.
– על מגש (שאפשר להכניס למקרר) מניחים נייר אפייה ושמים כפית מהשוקולד, משטחים מעט לצורת עיגול בגודל 10 שקלים.
– טובלים את החלק התחתון של הבלון בקערה עם השוקולד המומס, מנערים מעט כדי להפטר מעודפי שוקולד, ומניחים מעל עיגול השוקולד שהנחתם על נייר האפייה. חוזרים על הפעולה עם כל הבלונים.
– מעבירים לקירור עד שהשוקולד קר לגמרי.
– תופסים את החלק העליון של הבלון ומנקבים אותו עם סכין או מספרים, מאפשרים לאויר בבלון לצאת לאט לאט עד שהבלון משתחרר מתחתית השוקולד.  אם תנסו לפוצץ במכה (כמו בסרטון) תגלו שהבלון נדבק קצת לשוקולד. לא משהו שלא תצליחו לסדר עם קצת סבלנות ומשיכות עדינות.
– מעבירים את תחתיות השוקולד למקרר עד למילוי.

הכנת מוס גבינה ושוקולד והרכבה:
– בקערת מיקסר שמים 200 מ"ל שמנת מתוקה (את מה שנותר משאירים בינתיים במיכל), מסקרפונה, אבקת סוכר, פודינג ותמצית וניל ומקציפים עד לקצפת רכה. חשוב לא להקציף יותר מדי כי אחרי הוספת השוקולד תצטרכו להקציף עוד דקה.
– ממיסים את השוקולד במיקרו, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לגמרי. ממתינים 5 דקות שהשוקולד יתקרר ומוסיפים אליו את השמנת המתוקה שנותרה. מערבבים.
מוסיפים את השוקולד המומס עם השמנת לקערת המיקסר עם הקצפת ומקציפים דקה נוספת עד שנוצר מוס יציב.
– הכנת הקצפת: בקערה נוספת מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג ואבקת הסוכר עד שנוצרת קצפת יציבה.
– ממלאים את כדורי השוקולד במוס, מיישרים ומזלפים מעל תלוליות של קצפת. מקשטים בפולי קקאו או כל תוספת אחרת שאוהבים ומעבירים למקרר עד להגשה.

DSC_0806-600אפילו את הכוסות אפשר לאכול. צילום: רחלי קרוט

הערות חשובות:
– פרט לעובדה כי השימוש בפודינג עלית עוזר לייצב את הקצפת, הוא גם מאפשר, ביחד עם השוקולד, להכין מוס עמיד ויציב מבלי להשתמש בג'לטין.
– חשוב מאוד להקפיד על שלבי ההמסה של השוקולד כדי שהוא יהיה מטומפרר גם אם לא בצורה מאוד מדויקת. הטמפרור יאפשר לכם להשאיר את כדורי השוקולד בחוץ בלי שימסו בדקה.
– ניתן למלא את חצאי הכדורים במוס גבינה (פשוט להשמיט את השוקולד ולהוסיף עוד כף פודינג) ואפילו לקפל בתוך המוס פירות יער, שברי עוגיות, מקופלת ועוד תוספות שאוהבים).
– במקום פולי קקאו ניתן לקשט בברס (אגוזי לוז מסוכרים), פניני שוקולד, שברי מקופלת, שוקולד מגורד, סוכריות צבעוניות ועוד.
– הקינוח חייב להיות במקרר כל הזמן עד להגשה.
– ככל שתנפחו יותר את הבלונים ככה הכוסיות תהיינה רחבות יותר ואז תצטרכו יותר מוס בפנים.

DSC_0848-600ביס של עונג מתוק. צילום: רחלי קרוט

 אל תפספסו
מתכון לביצת הפתעה שקופה במילוי קרם גבינה, קארד לימון וקיווי
מתכון לעוגת ריקוטה בחושה עם בננות מקורמלות
מתכון לטארט גבינה לימוני עם שושני קצפת

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

תגובה אחת

  1. מה זה הדבר הזה ??? מדהים!!!

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: