רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - ולנטיין - יום האהבה - ט"ו באב - לבבות בראוניז במילוי קרם פטל ובציפוי טראפלס שוקולד

לבבות בראוניז במילוי קרם פטל ובציפוי טראפלס שוקולד

חוגגים את יום האהבה – בראוניז בצורת לבבות בציפוי רוטב טראפלס שוקולד. ויש גם הפתעה באמצע – קרם פטל ורוד וחמצמצץ

בלונים בצורת לבבות, מארזי שוקולד עטופים בסרט אדום ומבצעי ענק על מתנות ורודות. כל אלה גודשים בשבוע האחרון את מרכזי הקניות ומזכירים לכולנו שממש עוד מעט יגיע ט"ו באב ואיתו חגיגת האהבה.

אז נכון, לא באמת צריך תאריך מסוים כדי לחגוג את הזוגיות ואת האהבה, מצד שני, אני אף פעם לא מתנגדת לתירוץ טוב לאכול קינוח שוקולדי, בטח אם הוא מגיע בעיטור של לבבות בצבע ורוד.

המתכון שלפניכם הוא שיר הלל ליום הקיטשי הזה. יש בו עוגת שוקולד רכה בצורת לבבות, ציפוי טראפלס שוקולד שובב והפתעה ורודה באמצע – קרם פטל חמצמץ שמאזן את הכל.

אתם יכולים להכין אותו לבן או בת הזוג, לחבר שאתם ממש אוהבים, לאמא או אבא והכי כיף – להכין לעצמכם.

ומה יותר מתאים לצד הקינוח מאשר משקה ורוד, בטעם פטל ופירות יער עם בועות עדינות שהופכות את המשקה לסוג של שמפניה קלילה.

DSC_0110-600

מצרכים לבראוניז שוקולד (תבנית מרובעת 20X20). מבוסס על המתכון הזה:
120 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
כוס ורבע סוכר
3 ביצים
כפית תמצית וניל איכותית
3/4 כוס קמח

לרוטב טראפלס שוקולד:
150 גרם שוקולד
125 מ"ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה 32 או 38 אחוז

לקרם פטל ופירות יער:
קופסת פטל/פירות יער (קפוא או טרי)
100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר (אבל לא מומסת)
2 כפות לימון
4-5 כפות שמנת מתוקה
כוס וחצי אבקת סוכר

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית 20X20.
– בקערת זכוכית ממיסים את השוקולד והחמאה (במיקרו או על בן מארי). מערבבים היטב.
– מוסיפים את הסוכר וטורפים עם מטרפה ידנית.
– מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וטורפים.
– מוסיפים וניל וקמח וטורפים רק עד שהתערובת אחידה ולא יותר אחרת הבראוניז יצאו קשים.
– אופים במשך 20 דקות או עד שהבראוניז מעט רכים באמצע אבל יציבים בשוליים. מקררים במקרר או בטמפרטורת החדר.
– קורצים לבבות עם קורצן (ניתן לרכוש בכל חנויות האפייה) או על ידי שבלונה של לב שמכינים מנייר ומניחים בכל פעם על הבראוניז וחותכים עם סכין מסביב.
– חותכים את הלבבות באמצע, לרוחב, כך שיווצרו לכם 2 לבבות בעובי דק יותר וממלאים בקרם פטל. סוגרים עם לב בראוניז נוסף.
– מכסים ברוטב שוקולד ומקשטים בסוכריות צבעוניות.

DSC_0187-600

הכנת קרם פטל:
– מבשלים את הפטל בסיר עד שהוא מתרכך מאוד ומצטמצם, בערך 10-15 דקות. מסננים ונפטרים מהגרעינים הקטנים.
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החמאה הרכה עד שהיא הופכת להיות בהירה ותפוחה. מוסיפים אבקת סוכר ומקציפים.
– מוסיפים את שאר המצרכים פרט לנוזל פטל המסונן עד שנוצר קרם חזק יחסית.
– עכשיו זה תלוי בכם, אם אתם אוהבים טעם דומיננטי של פטל תוסיפו 5 כפות מהפטל, אם אתם אוהבים פחות תוסיפו רק 3. ההמלצה שלי היא להתחיל עם 3 כפות ולטעום, תמיד אפשר יהיה להוסיף עוד.

DSC_0151-600

הערות חשובות:
– כדי להעשיר עוד יותר את טעם הבראוניז ניתן להוסיף לבלילה 3 כפות ליקר דובדבנים או כל ליקר שאוהבים.
– במקום פטל אפשר דובדבנים, אוכמניות, תותים (בעונה).
– מעדיפים לא להיות קיטשיים ולהכין לבבות? פשוט תקרצו מהבראוניז מלבנים (כמו אצבעות) ועליהם תזלפו עיגולים קרם פטל.
– אפשר לוותר לגמרי על קרם הפטל ופשוט לצפות את הבראוניז ברוטב טראפלס שוקולד.
– הכנתם עם פטל או דובדבנים? אל תשכחו להוסיף קצת מהם גם למשקה המבעבע, גם יפה וגם מאוד טעים.

600x80

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: