רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - חנוכה - לביבות כרובית וגבינה

לביבות כרובית וגבינה

קלות להכנה, טעימות בטירוף ונחטפות בצ'יק – לביבות כרובית וגבינה צהובה שאפשר גם לאפות במקום לטגן

ברוריה קטלב

דור 3 של בשלנים.
תומכת בבישול ואפייה ביתיים.

מצרכים (ל-18 לביבות):
500 גרם כרובית שטופה ללא העלים הירוקים
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
50 גרם גבינה פירורי גבינה צהובה (קשקבל/פרמזן/טל העמק/עמק)
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
מלח (בזהירות)
פלפל שחור

אופן הכנה:
• מרסקים במעבד מזון את הכרובית לפירורים.
• מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
• מטגנים במעט שמן במחבת קרמי.
• אפשרות נוספת היא לאפות את הלביבות – מורחים נייר אפייה במעט שמן, מניחים את הלביבות ומורחים אותן במעט שמן.
• אופים בחום של 200 מעלות עד להזהבה.
• אודה על האמת, לביבות מטוגנות תמיד טעימות יותר אך במקרה של לביבות אלה ההבדל זניח (בגלל תוספת הגבינות בתערובת) והתוצאה של אפיית הלביבות בהחלט טעימה.

 ויש גם בונוס: רוצים לדעת איך לטגן נכון – עם איזה שמן להשתמש, איזה מחבת מומלצת והאם ניתן בכלל לאפות במקום לטגן? כל העצות והטיפים כאן >>
צילום: ברוריה קטלב

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכוני לביבות? נסו את אלה:
לביבות סלק וגזר לבן
לביבות גבינה מתוקות
לביבות תפוחי עץ

 

הוסף תגובה

Scroll To Top
-->
%d בלוגרים אהבו את זה: