רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - לחם כוסמין 100%

לחם כוסמין 100%

השף חיליק אפרים מלמד אתכם איך להכין לחם מ-100% קמח כוסמין. לא תאמינו כמה פשוט להכין וכמה טעים זה יוצא

לפני למעלה מחודש ביקרנו במאפיית ג'ייקובס כדי ללמוד מהשף-קונדיטור-אופה (הוא באמת כל אלה ועוד) חיליק אפרים כיצד אופים עם קמח כוסמין. כן, אותו קמח שניחן בהמון ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים. לא נמנה לכם את כולם, כדי שלא תברחו בגלל כמות המילים, אבל תאמינו לנו שמדובר ברשימה ארוכה ומפוארת.

המאפייה, שממוקמת במתחם מסחרי קטן בקרית אונו (כתובת מלאה בסוף המתכון) מתהדרת במטבח סופר מאובזר וטכנולוגי, כיאה למשפחה שהחזיקה עד לא מזמן את מאפיית ודש הענקית, אך לעומת האחות הגדולה כאן שמו דגש דווקא על לחמי בוטיק ועבודת יד שמכינים עם מחמצות וקמחים מיוחדים ומלאים.

אז נכון, קמח כוסמין הוא לא מוצר זול, אבל אחרי שטעמנו את הלחמים במקום הבנו כמה הוא שווה את זה. וכן, גם חזרנו עם מתכון!

צילום: טלילאו

הצצה להכנת לחם כוסמין במאפייה. צילום: טלילאו

מצרכים (להכנת 2 כיכרות במשקל 560 גרם בתבניות אינגליש קייק או תבניות לחם):
480 גרם (2 כוסות) מים קרים
5 גרם (כפית) דבש
15 גרם שמרים טריים (ללחם שאור ממירים את השמרים ב-110  גרם מחמצת טבעית, עבור 560 גרם בצק-2 כיכרות)
630 גרם (4 ו-1/2 כוסות) קמח כוסמין
15 גרם (כף וחצי) מלח

אופן הכנה:
– להכניס לקערת המיקסר עם וו לישה מים, דבש, שמרים וקמח כוסמין, לערבב בדרגת מהירות איטית (מהירות 1) כ-5 דקות.
– להוסיף את המלח ולערבב במהירות בינונית במשך 6-7 דקות.
– במהלך הלישה הבצק צריך להיות גמיש אך מעט דביק בגלל קמח הכוסמין, במידה והבצק יבש יש להוסיף מים (כף מים בכל פעם).
– בתום הלישה ניתן להוסיף את התוספות המצוינות למטה (לבחירתכם) וללוש כדקה.
– מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומכסים בבד לח, עד שיכפיל את נפחו בטמפרטורת החדר.
– חובטים בבצק מספר פעמים (להוצאת האוויר) ומעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות בקמח כוסמין וממשיכים לעבד על מנת להוציא אוויר.
– מחלקים את הבצק ל-2 ומעצבים לצורה ארוכה בהתאם לגודל התבנית של הלחם.
– מניחים את הבצק בתבנית משומנת לתפיחה בטמפרטורת החדר כשעה עד שעה וחצי, מכוסה בבד נקי (יש להיזהר מתפיחת יתר).
– מסירים את הבד, מכניסים לתנור (שחומם מראש ל-230 מעלות) ואופים במשך כ-5 דקות בטמפרטורה של 230 מעלות.
– מנמיכים את החום ל-190 מעלות ואופים עוד 35-40 דקות.
– מוציאים את הכיכר מהתנור מניחים על רשת ומצננים כשעה. פורסים ונהנים!

תוספות אופציונליות ללחם:
40 גרם זרעי פשתן
50 גרם צ'יה
40 גרם צימוקים
50 גרם אגוזי מלך

המתכון באדיבות חיליק אפרים ממאפיית ג'ייקובס. במקום תמצאו, בנוסף ללחמים מדהימים, גם קישים ופוקצ'ות לצד עוגות בחושות, טארטים אקלרים ועוד מתוקים שמכינים במקום.

כתובת: איתן 1 קרית אונו והחרושת 19 רמת השרון.

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

2 תגובות

  1. תודה רבה על המתכון! אשמח לפירוט לגבי המחמצת: מה היחסים מוצקה נוזלית? איך לשנות את זמני ההתפחה?
    תודה רבה!

  2. שאלה: רכשתי עמילאז ולא מצליח לי השלד של הלחם קורס ובפנים הכול לח וכבד לאחר האפיה בתנור.
    אני שם שמרים,מים,סוכר,מלח, מה אני עושה לא נכון שזה לא מצליח ? מיואש!

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: