רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - לחמניות דבש או: עננים של אושר

לחמניות דבש או: עננים של אושר

הן רכות כמו ענן, מדיפות ניחוח מענג של דבש והולכות נהדר עם ממרחים מלוחים ומתוקים. והכי כיף – את רוב העבודה עושה המיקסר

סטריפ משהו טעים
לא משנה כמה שנים עברו וכמה ארוחות חג חלפו, ריח של דבש תמיד מזכיר לי ארוחה אחת ספציפית, אי שם כשהייתי ממש קטנה וסבא טבל לכולנו רבעי תפוחים בדבש. חוץ מהריח ותחושת המשפחתיות, אני לא זוכרת מהארוחה הזאת כלום, אבל משהו בכל זאת נשאר – הגעגוע. געגוע לידיים הבוטחות ולקול הסמכותי, געגוע לחיוך הקטן והנבוך ולאינספור הדברים שהצליח ללמד אותי ("אחרי כל ביס צריך להזיז את האוכל למרכז הצלחת, כדי שלא יפול החוצה") ובעיקר געגוע לרגעים שלא ישובו עוד.

כשסיימנו את הארוחה ההיא, סבתא הרימה את הבד מעל הצלחת שעמדה בסלון ושם עמדו להם בגאווה ריבועים של עוגת דבש, במרקם של ספוג עדין, שהיינו אוכלים לצד תה רותח.

מאז, בכל פעם כשאני פותחת בקבוק של דבש, אני נזכרת ביום ההוא, כשהכל מסביב היה כל כך ברור והגיוני, תמים ועוטף. רק שנים אחר כך, כשסבא כבר לא כאן ולסבתא יש הרבה פחות כח לארח, התחדדה אצלי ההבנה שאסור לקחת רגעים כאלה כמובנים מאליהם.

השנה, לכבוד החג, החלטתי ליצור בעצמי את הזכרונות של השנים הבאות ולהכין לחמניות שמדיפות ריח משכר של דבש. ריח של התחלה חדשה ושל נחמה, של עדינות ורכות ובעיקר ריח של עונג מתוק.

הלחמניות האלה רכות כמו ענן והולכות נהדר עם ממרחים מלוחים כמו גם מתוקים. ניתן להגיש אותן כמנה ראשונה לצד סלטים או לקלות אותן קצת בטוסטר ולמרוח חמאה ודבש. והכי כיף – את רוב העבודה עושה המיקסר.

– בתחתית המתכון הוספתי טיפ קטן שיעזור לכם להגיע לארוחה עם לחמניות טריות וחמות מבלי לבלות שעות במטבח.

עכשיו כל מה שנשאר זה להביא מצלמה כדי להנציח את הרגעים השמחים האלה ולהזכר בהם עוד כמה שנים עם חיוך על הפנים.

לפני ואחרי – הבצק מכפיל את נפחו (אפשר לראות דרך הזכוכית את הבועות הקטנות)
צילום: רחלי קרוט

קצת סבלנות והלחמניות יתפחו ויצמדו אחת לשנייה
צילום: רחלי קרוט

לחמניות דבש

מצרכים:
420 גרם (3 כוסות) קמח
כפית מלח
2 כפות דבש יד מרדכי (לקופון הנחה לחצו כאן)
10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
1/2 כוס חלב פושר (אופציות לתחליפים בהערות)
40 גרם חמאה מומסת, פושרת
2 ביצים L

לציפוי:
20 גרם חמאה
2-3 כפות דבש יד מרדכי

אופן הכנה:
•  בקערת מיקסר, עם וו לישה, מניחים קמח, מלח, 2 כפות דבש ושמרים. מוסיפים חלב, חמאה מומסת וביצים ומערבלים על מהירות איטית-בינונית במשך 5 דקות עד שהבצק חלק ואלסטי.
•  מומלץ להוציא את הבצק מהקערה וללוש אותו ידנית במשך דקה או שתיים אחרי הלישה של המיקסר.
•  יוצרים כדור מהבצק, מניחים בקערה מעט מקומחת ומכסים עם מגבת מטבח. מניחים בצד להתפחה במשך 45 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
•  מוציאים את הבצק מהקערה, מכים בו בעדינות כדי להוציא את האוויר ומחלקים את הבצק ל-20 כדורים, עדיף בעזרת משקל כדי שכל הלחמניות תצאנה באותו גודל והאפייה תהיה אחידה.
•  מגלגלים את הבצק לכדורים עגולים וחלקים.
•  מעבירים לתבנית משומנת (עגולה, מלבנית או של מאפינס – הסבר בהערות) ומשאירים 2 ס"מ בין כדור בצק אחד לשני כדי לאפשר ללחמניות לתפוח. מכסים עם מגבת ומניחים בצד להתפחה במשך 45 דקות נוספות. שימו לב שההתפחה הזו חשובה מאוד אז בלי לקצר תהליכים.
•  מחממים את התנור ל-180 מעלות.
•  אופים במשך 20 דקות או עד שהלחמניות זהובות.
•  בינתיים מכינים את הציפוי – ממיסים במיקרו חמאה ודבש ומברישים את הלחמניות מיד כשהן יוצאות מהתנור. מצננים 5 דקות ומגישים.
•  אם הלחמניות התקררו, מומלץ לחמם אותן מעט לפני ההגשה.

הערות:
•  ניתן להחליף את החלב בכל אחת מהאופציות הבאות:
– 1/3 כוס שמנת מתוקה מעורבבת עם 1/3 כוס מים
– חלב סויה או חלב קוקוס (לא קרם קוקוס, החלב עם אחוזי השומן המופחתים)
– מים
•  ניתן להחליף את החמאה במחמאה (אם רוצים להכין את המתכון פרווה)
•  תבנית אפייה – ניתן לאפות את הלחמניות ב-3 סוגים של תבניות:
– תבנית מלבנית בגודל 30X20 – ישארו לכם 5 לחמניות שניתן לאפות על תבנית התנור
– תבנית עגולה בגודל 22
– תבנית מאפינס – הצורה שתתקבל דומה מאוד לפטריה עם כיפה מעל
•  הקפידו על זמן התפחה של 45 דקות בפעם השנייה (אחרי עיצוב כדורי הבצק) או עד להכפלת הנפח.
•  רוצים לגוון? הוסיפו אגוזים קצוצים גס, עלי טימין, רוזמרין ואפילו חמוציות שיהפכו את הלחמניות למתוקות במיוחד.
•  רוצים לחמניות מתוקות או מלוחות יותר? הוסיפו 2 כפות דבש לציפוי או פזרו מלח גס מעל הציפוי.

טיפ להכנה מהירה לפני ארוחת החג

מכינים את הבצק ערב קודם ומעבירים ישר למקרר (אחרי הלישה). שעתיים לפני הארוחה מעצבים את הבצק לכדורים, מניחים בתבנית ונותנים לבצק לנוח עד שהוא מכפיל את נפחו – זה יקח לכם בדיוק 10 דקות עבודה ואחר כך תוכלו להמשיך בעיסוקים עד שהבצק תופח ונאפה. לאחר ההתפחה, אופים לפי אופן ההכנה ובסיום מברישים בדבש וחמאה.

בסיכום כללי – כל מה שתצטרכו זה 15 דקות של עבודה. רק לעצב את הבצק ולהבריש אותו.

 

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

4 תגובות

  1. היי, הלחמניות נראות נפלא! את חושבת שאפשר לקלוע חלה מהבצק במקום לחמניות? כמובן שזמן האפיה ישתנה בהתאם..

  2. יש לי גרסא דומה של לחמניות חלב… אני גונבת את הרעיון להכין אותן ככה בתבנית :-) יפות יפות

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: