רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - ארוחת בוקר - מאפה חצילים, גבינה מלוחה ופירורי לחם

מאפה חצילים, גבינה מלוחה ופירורי לחם

מתכון מעולה של השף יונתן רושפלד למאפה חצילים וגבינה מלוחה עם פירורי לחם שיפון מעל. מתוך הספר A Week in Lesbos

ספרם-של-עדי-שטראוס-ויונתן-רושפלד-A-Week-in-Lesbos

עטיפת הספר. צילום: רון קדמי

יונתן רושפלד, עדי שטראוס, הצלם רון קדמי ואודי פרידן טיילו באי לסבוס שביוון וחזרו עם שק מלא בחוויות סביב האוכל, החיים ותרבות האירוח. כל אלה הפכו בשובם לספר קולינרי מרתק (A Week in Lesbos) עם מתכונים לארוחות מיוחדות, סיפורים על חומרי גלם ופילוסופיות חיים וכמובן תמונות מפתות.

הספר אוגד בתוכו 7 פרקים המספרים את סיפורו של המסע. יום קניית חומרי הגלם בשוק באתונה, ימי הבישול במטבח הביתי באי, הארוחות, ביקור במחלבות מקומיות לגבינות, במעגני דייג ובשווקים. הפרק השביעי והאחרון מתעד את הסעודה המפוארת שחתמה את הביקור, מלווה בבנות הזוג שהגיעו לכבודה מהארץ. ובסוף הספר, מצורפים חלק מהמתכונים אשר חוברו להם יחדיו באופן ספונטני תוך כדי הבישול וההכנות.

מחיר: 350 ש"ח. הספר ימכר בטאפאס אחד העם, ביסטרו יבנה מונטיפיורי, הרברט סמואל ועלמה לאונג'.

ואחרי כל ההקדמה הזאת, שעשתה לנו חשק לקחת את המטוס הראשון ללסבוס, הבאנו לכם גם מתכון מתוך הספר:

מאפה חצילים, גבינה מלוחה ופירורי לחם שיפון

מצרכים לפירורי לחם שיפון:
כיכר לחם שיפון יבש מאוד (בן שבוע. יוונים לא זורקים דב)
1/2 כוס שמן זית

מצרכים למילוי:
500 גרם גבינה יוונית מלוחה (גבינת פטה מלוחה, רזה ויבשה)
500 גרם גבינת אורדה
3 ביצים
1/2 אגוז מוסקט מגורד טרי
פלפל שחור
200 גרם קשקבל
מלח (אם צריך)

חצילים:
2 חצילים בלאדיים פרוסים עם הקליפה לפרוסות של 1.5 ס"מ
מעט שמן זית

אופן הכנה:
• במעבד מזון, טוחנים לפירורים דקים את הלחם. מוציאים לקערה ומערבבים עם שמן זית. מוציאים לתבנית אפייה ומהדקים למשטח אחיד בגובה 1 ס"מ (תבנית אידיאלית תהיה תבנית קפיצית כמו של עוגת גבינה, בגובה של 15 ס"מ).
• לשים בידיים את כל מצרכי המילוי בקערה עד לקבלת מסה אחידה.
• צולים את החצילים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות לאחר שהוברשו בשמן זית כ-10 דקות (עד לריכוך).
• אופים את פירורי הלחם בתנור (180 מעלות) כ-10 דקות. מעל פירורי הלחם הקלויים מסדרים את החצילים כשחצי פרוסה כל פעם נשענת על הדופן וחצי בפנים התבנית.
• מכניסים את המילוי פנימה עד ל 2/3 גובה מהתבנית, סוגרים את שיפולי החציל על המילוי ומהדקים. אופים בתנור (180 מעלות) כ-45 דקות. בודקים עם קיסם שיוצא חלק מבפנים.
• מקררים לפחות שעה, פורסים ומגישים.
בשל ההבדלים בין חומרי הגלם שביוון לבין אלו שבארץ ייתכן כי משך הבישול והתוצאה יהיו שונים מאלו המצוינים בספר.


>>
הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכוני מאפים? נסו את אלה:
מאפה ביצים ותפוחי אדמה
מאפה עלי פילו במילוי ירוקים וגבינות
קובניות מהמטבח התימני

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: