רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - מאפה שמרים עם בצל וזעתר טרי

מאפה שמרים עם בצל וזעתר טרי

מאפי בצק שמרים טעימים בטירוף עם המון בצל מטוגן וזעתר טרי. לא תאמינו כמה מהר זה מתחסל

חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח לחם מנופה
10 גרם שמרים יבשים
כף דבש
650 מ"ל מים קרים
2 כפות מלח
2 כפות שמן זית

חומרים למלית:
4 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות דק
שמן זית לטיגון
חצי כוס עלי זעתר טריים קצוצים
מלח ים אטלנטי
פלפל לבן

אופן הכנת המלית:
– מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית, בצלים ושום ומטגנים עד להזהבה.
– מוסיפים זעתר טרי ומתבלים, מניחים בצד להתקרר.

אופן הכנת הבצק:
– בקערת המיקסר עם וו לישה מערבלים קמח, שמרים ודבש כחצי דקה.
– מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים כשתי דקות עד להיווצרות בצק אחיד.
– מוסיפים שמן זית, מלח ומערבבים כשמונה דקות נוספות. הבצק צריך להיות גמיש וחלק למגע.
– התפחה ראשונה: מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים בקערה מקומחת, מתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו, הבצק צריך להיות מכוסה במגבת.
– שקילה: שוקלים ומחלקים את הבצק ל-17 חתיכות, כל חתיכה במשקל 100 גרם.
– כדרור: יוצרים מכל חתיכה של בצק כדור.
– עיצוב: מקמחים מעט כל כדור ומרדדים אותו לצורה עגולה (כמו פיתה) יוצרים מעט שוליים עבים ומניחים כף מהמלית במרכז.
– מניחים את כל מה שהכנו בתבנית עם נייר אפייה.
– התפחה שנייה: נותנים למאפה לתפוח כעשר דקות נוספות.
– זיגוג: מזליפים מעט שמן זית בשולי המאפה.
– אפייה: בתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות, אופים כ-12 דקות עד להזהבה של הבצק.

צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות, איך להכין אוכל אסיאתי מעולה או איך לבשל בריא? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן

בת-חן דיאמנט
שמי בת-חן ואני שפית במקצועי .
למדתי בישול בניו-יורק ועבדתי במסעדות בעולם.
אני מעבירה סדנאות בישול ואפייה.
חיה ונושמת את העולם המופלא של בישול ואפייה.
מזמינה אתכם ללמוד,לטעום ולחוות ביחד איתי סדנאות בישול ואפיה בסטודיו שלי במושב עין-ורד.
מוזמנים להיכנס לדף העיסקי שלי בפייסבוק : "בת-חן סטודיו לבישול ואפיה.
בת-חן דיאמנט
בת-חן דיאמנט

מתכונים אחרונים מאת בת-חן דיאמנט (צפו בכולם...)

בת-חן דיאמנט
batchen.diamant@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים